Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Dat ik er nu eentje van ben, daar ben ik erg blij om. Ik heb vier zware chemokuren gehad en nu heb ik precies een jaar immuuntherapie. Even afkloppen, maar ik ben nog geen minuut ziek geweest van de behandeling. De kanker is helemaal weg. Mijn longarts noemt me een medisch wonder.

Ad

"Het begon allemaal een stuk minder positief hoor. Twee geleden jaar stond ik nog volop in het leven werkte en genoot van het leven. Opeens kreeg ik ontzettende hoofdpijn die niet stopte. Wekenlang stuurden ze me van het kastje naar de muur. Het voelde als een donkere tunnel, waar ik ook aan het einde geen lichtpuntje zag. Ik viel 40 kilo af. Van mij hoefde het niet meer. Gelukkig trok mijn huisarts, dokter De Winter, aan de bel. Hij regelde dat er ’s avonds om half 8 een scan van mijn hoofd werd gemaakt. Toen ontdekten ze wat ik allang wist: een flinke tumor in mijn kop. Een paar dagen later bleek dat het een uitzaaiing van longkanker was. Maar die hersentumor konden ze tenminste weghalen.

Na de operatie moest ik de molen in. Ik wilde absoluut niet naar het ziekenhuis hier dichtbij, want daar had ik slechte ervaringen mee. Ze zeiden dat hier een goede longarts zit, dus toen ben ik toch gegaan. Daar ben ik blij om want ze hadden gelijk. Ik heb veel vertrouwen in haar.

Het rare is dat ik vier zware chemokuren had, maar ik ben er geen seconde misselijk van geweest In januari werd ik schoon verklaard. Na de 3 maandelijkse controle bleek ik 5 uitzaaiingen te hebben. Mijn arts stelde immuuntherapie voor. Hier ben ik gelijk voor gegaan deze heb ik nu een jaar . Ook van de immuuntherapie heb ik geen bijwerkingen. Alle kanker is nu weg en ik sjok overal doorheen. Geen idee hoe dat komt. Ik wil andere patiënten mijn ervaring vertellen, zodat ze ook een positief verhaal horen. Zo kan het ook. Ook al is het een uitzondering, toch kan het ook moed geven.

Voor mezelf vind ik het allerbelangrijkste om positief te blijven en om te weten dat ik er alles aan gedaan heb. Ik heb toen ik het hoorde meteen de knop omgezet. Pluk de dag. Nu zit ik lachend op de bank. Natuurlijk heb ik wel momenten gehad dat ik dacht pff, wat is dit allemaal, maar positief blijven helpt me dan. Als je in een hoekie gaat zitten kniezen gaat het ook niet weg. Ik heb heel veel steun gehad van dr. Herder en haar team. Ze waren er altijd voor mij ze gaven een compliment en een schouder om op te huilen. Een goede relatie met je arts is van groot belang van het genezingsproces. Daarom wil ik mijn verhaal vertellen."

Update: op 3 februari 2021 liet Ad ons weten: "Ik wilde jullie even laten weten dat ik na een periode van bijna 2 jaar immunotherapie vandaag schoon ben verklaard dit alles zonder bijwerkingen. Al de 5 uitzaaiingen zijn totaal weg!"

Tip van Ad

Blijf positief en een goede relatie met je arts is van groot belang voor het genezingsproces!

Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!


Deel via

Lees verder...

  1. 1 april 2020 Merel Hennink: "Ik onderzoek mijn ziekte"
    Lees verder
  2. 2 december 2019 Caroline Steenwijk: “Ik zie mijn kanker als een metgezel die mij naar het einde brengt”
    Lees verder
  3. 1 november 2019 Bram Stoffels: "Het gaat veel beter met mij. Bijna als vanouds"
    Lees verder