Nieuws Nieuwsbericht

Inloophuizen streven naar meer bekendheid

Nordic walken bij de HoningRaad in Breda, diepte ontspanning bij het Vicki Brownhuis in Den Bosch. Inloophuizen voor kankerpatiënten organiseren allerlei activiteiten voor hun gasten. Het fenomeen ‘inloophuis’ staat nog niet zo goed in de bekendheid. Toch blijken gasten veel baat te hebben bij het bezoeken van laagdrempelige plekken waar ze lotgenoten kunnen ontmoeten.

Een mevrouw met longkanker vertelt over haar ervaringen met het inloophuis: ‘Ik kan hier mijn ziekte een plek geven, we zijn met lotgenoten en kunnen hier ontspannen.’ Door het inloophuis meer bekendheid te geven kunnen anderen er ook baat bij hebben en zich meer begrepen voelen.

Wat is een inloophuis?

Bij een inloophuis kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht. Kijk op de website van IPSO (alle inloophuizen) voor het inloophuis bij jou in de buurt en bekijk de activiteiten.

Bron: De Nieuwsredactie