Tijdens de Lung Cancer Awareness Maand in november heeft MSD het LONG Magazine uitgebracht, een eenmalige uitgave om extra aandacht te vragen voor longkanker en te informeren over de laatste ontwikkelingen. In het Long Magazine komen meerdere longartsen en onze patiëntenorganisatie aan het woord om meer uitleg te geven over de behandelingen en wat het betekent voor patiënten om de diagnose longkanker te krijgen.

In Nederland staat november de laatste jaren ook steeds meer in het teken van longkanker en dat is nodig. Want helaas is longkanker nog steeds één van de meest dodelijke vormen van kanker. Gelukkig zijn er de laatste jaren forse stappen gezet in de behandeling van uitgezaaide longkanker. Naast de bekendere behandelvormen zoals chemotherapie, radiotherapie en chirurgie, kunnen steeds meer mensen behandeld worden met ‘targeted’ (doelgerichte) therapie en immuuntherapie.

Wat staat er in het magazine?

In dit magazine lees je artikelen die geschreven zijn door mensen die dagelijks in hun werk te maken hebben met longkanker. Zoals longartsen die actief betrokken zijn bij de diagnose, de behandeling van kanker en de nieuwste ontwikkelingen. Ook over hoe zij samen met de patiënt beslissen wat de juiste behandeling gaat worden. En wat het voor iemand en zijn of haar omgeving betekent wanneer de diagnose longkanker wordt gesteld. Het leven van een patiënt staat op zijn kop en zal nooit meer hetzelfde zijn. Lidia Barberio van patiëntenorganisatie Longkanker Nederland vertelt hier meer over. Kortom: deze uitgave biedt een goed beeld van de actuele stand van zaken op het gebied van longkanker in Nederland en alles wat daarmee samenhangt.


Dit magazine richt zich op mensen met longkanker, hun naasten, zorgverleners en andere geïnteresseerden.

Het is een initiatief van MSD.Deel via

Lees verder...

  1. 8 januari 2020 Besloten Facebookgroep voor mensen met een thymoom
    Lees verder
  2. 2 januari 2020 Longpatholoog Danielle Cohen versterkt rubriek ‘Vraag het de arts’
    Lees verder
  3. 27 december 2019 Korte film (17 min.): Zo schoon mogelijk dood gaan
    Lees verder