Vanaf vandaag is het boekje 'Longkanker heb je niet alleen' gratis te bestellen.

Dit boekje is er voor naasten van iemand met longkanker. ‘Naaste’ is het woord voor iedereen uit de omgeving: familie, vrienden, kennissen, collega’s.

Wanneer iemand uit jouw omgeving longkanker heeft, komt er heel veel op je af. De zorg, vragen over welke behandeling kies je wel of niet? Of welke informatie kan ik waar vinden? Maar ook komen er vragen die gaan over jou. Hoe kan ik er zo goed mogelijk zijn voor de persoon met longkanker?

Als naaste kan je veel betekenen, meegaan naar ziekenhuisbezoeken, huishoudelijke taken overnemen, mentale ondersteuning bieden en nog meer. Tegelijkertijd moet je als naaste ook goed voor jezelf zorgen. Hierin ben je niet alleen.

Door verschillende interviews met betrokkenen bij iemand met longkanker willen wij jou meenemen in hoe je je als naaste kunt voelen, waar je tegen aan kan lopen maar ook bieden wij je praktische tips waar jij als naaste iets mee kan.

Aan het boekje werkten een therapeut (Joyce Vermeer van het HDI), een moeder (Gera) en dochter (Linda), een man (Hans) en zijn vrouw (Merel), een nabestaande (Diana) mee.

Bestel het boekje hier

Of lees het online: Boekje Longkanker heb je niet alleen

Bericht boekje Longkanker heb je niet alleen

Deel via

Lees verder...

  1. 14 december 2022 Renée Dubois, lid patiëntenpanel, Utrechter van de week
    Lees verder
  2. 7 december 2022 Vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!
    Lees verder
  3. 6 december 2022 Vragen over medicijnen kan je nu ook stellen via onze website
    Lees verder