De Nijmeegse 4daagse gaat alweer haar derde dag in. Dit is de Dag van Groes­beek: een zware dag omdat de mars hier over de Zeven­heuve­len­weg gaat. De broers Bo en Florian Willems lopen, samen met nog eens vijf vrienden, ook in Groesbeek vandaag. Zij vragen aandacht voor longkanker en halen geld op voor Longkanker Nederland. Dat doen ze omdat zij in mei hun vader verloren aan longkanker.

Dag 3 4daagse

Zowel Florian als Bo hebben in hun werk te maken met longkanker. Florian in zijn werk als fysiotherapeut en Bo als Medical Lead voor het longoncologisch portfolio bij een geneesmiddelenbedrijf waar hij onder andere bezig is met een promotietraject op het gebied van vroege opsporing van longkanker.

In november 2022 gaat hun vader naar de dokter. Er wordt gedacht aan een longontsteking, het blijkt uitgezaaide longkanker. En vanaf dat moment is het allemaal heel snel gegaan. Afgelopen mei overlijdt hun vader. Doordat zijn vader longkanker kreeg, besefte Bo zich nog beter wat Longkanker Nederland kan doen en betekenen voor mensen die geraakt zijn door longkanker. “Ook al had onze vader daar zelf minder behoefte aan. Het is fijn dat lotgenotencontact mogelijk is, er goede patiëntinformatie gedeeld wordt en dat de belangen behartigd worden."

Bo, Florian en hun vriendengroep gaan ervoor: zoveel mogelijk geld ophalen voor Longkanker Nederland. Op dit moment hebben zij al ruim €5.000 opgehaald en ze hopen op nog veel meer steun. Help je mee? Dat kan door te klikken op deze link.
Deel via

Lees verder...

  1. 18 juli 2023 Nijmeegse 4daagse van start, maar liefst 11 lopers voor Longkanker Nederland!
    Lees verder
  2. 13 juli 2023 Ondersteuning bij longkanker
    Lees verder
  3. 11 juli 2023 Voeding bij longkanker
    Lees verder