Op 19 juni is het de dag van de mantelzorgmakelaar. Mantelzorgmakelaars zijn er om mantelzorgers te ontlasten. Je bent mantelzorger als je iemand helpt die ziek is. Als je een familielid, vriend, kennis of de buurvrouw bent van iemand met longkanker en je helpt deze persoon. Dan ben jij een mantelzorger.

Mantelzorgmakelaars bieden informatie over alles wat met zorg, wet- en regelgeving te maken heeft. Zij nemen lastige regeltaken die veel tijd kosten van je over.

Wil je in contact komen met een mantelzorgmakelaar bij jou in de buurt? Kijk dan op de website voor een overzicht van alle aangesloten mantelzorgmakelaars. Kijk of je aanvullende zorgverzekering een vergoeding biedt voor hulp van een mantelzorgmakelaar.

Er zijn ook mantelzorgconsulenten. Die worden vergoed vanuit de WMO en zijn dus gratis.

Wat is het verschil tussen een mantelzorgmakelaar en een mantelzorgconsulent?

Mantelzorgmakelaars voeren meer regeltaken. Mantelzorgconsulenten bieden meer individuele- en groepsbegeleiding van mantelzorgers.

Op de website mantelzorg.nl vind je meer informatie.

Kijk ook eens op de pagina van Longkanker Nederland die er speciaal is voor familie en vrienden van mensen met longkanker.

Wegwijzer mantelzorg


Deel via

Lees verder...

  1. 13 juni 2023 Hoe ervaar jij de zorg in het Erasmus MC voor thymomen en thymuskanker?
    Lees verder
  2. 8 juni 2023 Stel je vraag aan Anthonie van der Wekken, longarts in het UMCG met specialisatie doelgerichte therapieën
    Lees verder
  3. 31 mei 2023 31 mei: Wereld Anti-Tabaksdag
    Lees verder