Gea Breet is lid geworden van het Patiëntenpanel van Longkanker Nederland. Zij stelt zich graag voor. "Mijn naam is Gea (1958). Ik ben de trotse moeder van mijn zoon Sander (1984) en blije oma van mijn 2-jarige kleindochter Marley. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en woon daar met veel plezier."

"Afgelopen februari 2020 is de diagnose gesteld: niet kleincellige longkanker; een adenocarcinoom met KRAS mutatie in mijn rechterlong met uitzaaiingen in de lymfeklieren. De radicale curatieve behandeling is na constatering van uitzaaiing in pleuravocht veranderd in een palliatief behandelplan. Ik word om de drie weken behandeld met chemo en immunotherapie. De vervelendste bijwerking van de behandeling is het gebrek aan energie.

Van een drukke baan als manager in een ziekenhuis en een vol sociaal leven naar het leven met kanker in coronatijd is een onzekere sprong in het diepe. Jarenlang heb ik in de gezondheidszorg gewerkt in verschillende branches en in verschillende functies. Het opkomen voor kwetsbaren heb ik kunnen vormgeven door actief te zijn in vakbond, ondernemingsraad, klachtencommissie, internationaal netwerk voor arbeidsomstandigheden en bestuursfuncties. Nu ervaar ik de zorg als patiënt vanuit een ander perspectief. Mijn drijfveren: ondernemen, verbinden, ontwikkelen en beschermen zet ik graag in voor verbeteringen in de zorg- en dienstverlening voor mensen met longkanker. Dat lijkt mij een zinvolle invulling tijdens mijn ziekte. Ik zie uit naar het contact met mijn lotgenoten."

We heten Gea van harte welkom in ons Patiëntenpanel. Wij zijn blij dat zij ons panel komt versterken.

Gea Breet 2


Deel via

Lees verder...

  1. 1 september 2020 Enquête over hoe informatie voor patiënten met longkanker zou moeten zijn
    Lees verder
  2. 31 augustus 2020 Stel je vraag voor het webinar op 23 september
    Lees verder
  3. 28 augustus 2020 Janny Rijlaarsdam nieuw lid Patiëntenpanel Longkanker Nederland
    Lees verder