NFK, Amsterdam UMC en Pharos hebben twee tools ontwikkeld: de Gesprekskaart en de Gesprekswijzer. Deze tools zijn bedoeld voor mensen met kanker die (waarschijnlijk) niet meer beter worden. En voor hun familieleden en vrienden.

Als je niet meer beter kunt worden, kun je nog wel behandelingen krijgen. Bijvoorbeeld om de klachten minder erg te maken. Of om ervoor te zorgen dat je langer kunt leven met de ziekte. Je zult gaan praten met de arts in het ziekenhuis, huisarts of verpleegkundige over jouw ziekte, de behandeling en jouw wensen. Het is belangrijk dat de behandeling past bij jouw leven en jouw wensen. De Gesprekswijzer kan je hierbij helpen. Deze is ontwikkeld door Amsterdam UMC in samenwerking met Pharos en NFK.

Gesprekskaart

Naast de Gesprekswijzer is er ook een Gesprekskaart met vragen over leven en dood als je niet meer beter wordt. NFK heeft, samen met patiënten en Pharos, deze kaart ontwikkeld voor ongeneeslijk zieke patiënten. De kaart is bedoeld om je te stimuleren na te denken over je wensen in de laatste levensfase. Want wil je je levensverwachting weten? Maar ook: wat wil je nog doen? Zien? Beleven?Deel via

Lees verder...

  1. 15 december 2021 Bekijk de presentaties van de online bijeenkomst over mutaties in december
    Lees verder
  2. 14 december 2021 Uitkomsten Doneer je ervaring: Driekwart kankerpatiënten ervaart nadelige financiële gevolgen
    Lees verder
  3. 9 december 2021 Website met internationale groepen voor mutaties en translocaties bij longkanker
    Lees verder