Op woensdag 8 mei is Anne Marie van Veen in het bijzijn van haar zo geliefde gezin overleden. De laatste jaren van haar leven stonden in het teken van het zorgen dat vooral kinderen niet gaan roken. Dit om te voorkomen dat ook zij later longkanker zullen krijgen.

Anne Marie van Veen

Foto: Vincent Schiphorst

Anne Marie (46) had sinds 2014 longkanker. Ze was getrouwd met Rob en moeder van vier kinderen. Ze is lid geweest van de patiëntenadviesraad van Longkanker Nederland. Ze maakte zich hard tegen het stigma waar patiënten met longkanker mee te maken hebben en klaagde de tabaksindustrie aan.

Voor haar excellente bijdrage in de media voor bewustwording rond longkanker ontving Anne Marie de Global Lung Cancer Coalition (GLCC) Journalism Award 2017. Zij ontving de prijs voor haar jarenlange inzet om publiciteit te vragen voor longkanker in de media. De prijs wordt in elk land uitgereikt. Daarna wordt uit alle landen een overall winnaar gekozen. Onlangs werd bekend dat Anne Marie ook deze overall GLCC Journalism 2017 Award heeft gewonnen. We zijn ontzettend blij dat we Anne Marie dat nog hebben kunnen laten weten. Ze lag op dat moment in het ziekenhuis en stuurde ons vanuit haar ziekbed een prachtig filmpje om iedereen die haar heeft gesteund in haar strijd tegen de tabaksindustrie te bedanken. We zijn dankbaar dat ze dit moment van geluk en trots nog heeft mogen ervaren.

Wij wensen familie en vrienden van Anne Marie veel sterkte.

Team Longkanker Nederland

Bericht AD Anne Marie 768x816

Video Catch them young
Eerder dit jaar sprak Anne Marie van Veen scholieren toe om ze te wijzen op de risico's van het roken. Bekijk hieronder de video Catch them young van de anti-rookcampagne. Lees hier het hele bericht->>Deel via

Lees verder...

  1. 11 mei 2019 Donan-studie volgt T-cellen bij longkankerpatiënten tijdens immunotherapie
    Lees verder
  2. 10 mei 2019 Mike Tomale schreef boek over ellende van longkanker
    Lees verder
  3. 6 mei 2019 Gezocht: sponsoring voor 100 sport T-shirts voor patiëntenorganisatie Longkanker Nederland
    Lees verder