Zaterdag 18 september 2021 is Margit Manders-Van Dorp overleden. Ze was sinds juli 2020 lid van ons Patiëntenpanel en van de besloten Facebookgroep voor mensen met een zeldzame mutatie bij longkanker.

IM Margit

Al snel nadat ze ons panel kwam versterken, was de longkanker niet meer onder controle te krijgen. Margit kreeg steeds meer kwaaltjes en beperkingen. Toch bleef zij altijd positief en wilde uit het leven halen wat mogelijk was. Zo ging zij met haar man en zoon nog een laatste keer naar Zweden om daar samen mooie herinneringen te kunnen maken.

Margit nam met de volgende woorden afscheid op haar rouwkaart:

“Het mag bizar klinken, maar in alle oprechtheid neem ik afscheid van u na een prachtig, welbesteed leven omringd door de liefste mensen hier op aarde. Nu word ik opgewacht aan de andere kant door mijn ouders en Nova, mijn dochter. Een bofkont wiens leven langer had mogen duren nu dat in het teken stond van de grootste kracht; “liefde”."

Haar man Han is altijd haar rots in de branding geweest. Hij plaatste het volgende bericht:

“Gisteren is mijn liefste overleden. Na 3 1/2 jaar geleefd te hebben met de wetenschap dat ze ongeneeslijk ziek was, heeft Margit alle momenten gepakt om nog te genieten. Ik heb zoveel mooie herinneringen om op terug te kijken en te herbeleven.

Toch zal het gemis van deze enorme lieve, mooie vrouw enorm zijn.

We zullen haar missen en wensen haar man Han, haar zoon en andere familie, kennissen en vrienden heel veel sterkte.

Team Longkanker NederlandDeel via

Lees verder...

  1. 20 september 2021 Toepassing EGFR-diagnostiek bij longkanker verbeterd
    Lees verder
  2. 18 september 2021 Meer aandacht voor buikvliesuitzaaiingen bij longkanker is hard nodig
    Lees verder
  3. 17 september 2021 Verwijsgids Kanker: Haarwerken
    Lees verder