Als je kanker hebt, komt er veel op je af. Niet alleen de diagnose en behandelmogelijkheden, maar ook de impact die de ziekte op je leven heeft. Je huisarts en gespecialiseerd verpleegkundige kunnen je in deze hectische periode ondersteunen bij het maken van keuzes die bij jou passen. Longkanker Nederland start samen met NFK een onderzoek naar de ervaringen en behoeften van (ex-)kankerpatiënten op dit gebied.

Heb je kanker (gehad)? Dan zijn Longkanker Nederland en NFK benieuwd naar jouw ervaringen met de huisarts en de gespecialiseerd verpleegkundige. (Hoe) hebben zij je geholpen bij het maken van keuzes, wat vind je daarvan en aan welke hulp heb of had je behoefte? De uitkomsten van deze vragenlijst vergroten onze kennis en helpen ons om de belangen van patiënten beter te behartigen.


Doneer je ervaring anoniem door in ongeveer 5-10 minuten deze vragenlijst in te vullen >>


De uitkomsten

We plaatsen de uitkomsten van het onderzoek op 2 juli a.s. op onze website en NFK deelt ze met de media en politiek. Daarnaast brengen we ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte, zodat zij kunnen leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.


De rol van de huisarts en gespecialiseerd verpleegkundige is onderdeel van het Samen Beslissen proces. Lees hier meer over dit thema.


Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar 19 kankerpatiëntenorganisaties.Deel via

Lees verder...

  1. 20 mei 2019 Kijk maandag 3 juni naar het online vragenuurtje over wietolie
    Lees verder
  2. 20 mei 2019 Bekijk de video en presentaties van de bijeenkomst over mutaties bij longkanker
    Lees verder
  3. 17 mei 2019 Gezocht: patiënten met longkanker die moeite hebben met eten
    Lees verder