Dinsdag 27 september 2022 kun je Renée Dubois lenen als Levend Boek over longkanker bij de Living Library in de Hogeschool Utrecht Bibliotheek. In de Living Library lees je geen boeken maar interessante levensverhalen van mensen waar je in het dagelijks leven misschien niet snel mee zou spreken.

Over Renée: "Dit levende boek heeft uitgezaaide longkanker. Het is niet meer te genezen. Wel zijn er momenteel medicijnen beschikbaar om de tumorgroei tijdelijk te remmen. Veel mensen vinden het lastig om te praten over niet meer beter kunnen worden. Maar het is wel belangrijk. Bij longkanker is er ook vaak sprake van schaamte en schuldgevoel. Mensen vragen soms als eerste: "Heb je gerookt?". De impact van die vraag kan groot zijn, op verschillende manieren."

Renee living library Renée Dubois

Loop binnen en ga in gesprek

Je kunt dinsdag 27 september binnenlopen tussen 13.30 en 15.30 om in gesprek te gaan met een of meerdere Levende Boeken. Gesprekken duren 20 tot 30 minuten en de laatste gesprekken starten om 15.40 uur. Bij binnenkomst krijg je koffie, thee en iets lekkers en kun je aangeven met welk(e) boek(en) je graag in gesprek wilt gaan.

Deze boeken kun je lenen op 27 september: Persoon met autisme, Complexe PTSS, Donorkind, Eetstoornis, Gerechtsdeurwaarder, Homo & vader, Longkanker, Moeder student, Seksueel misbruik en Syrische vluchteling.

Wanneer en waar?

Living Library Hogeschool Utrecht Bibliotheek
Padualaan 99 Utrecht, 1e etage
Dinsdag 27 september 2022
13.30 – 16.00 uur

Living Library – leen een levend boek!

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Living Library rechtenvrij

Deel via

Lees verder...

  1. 22 september 2022 Europese Commissie wil onderzoek naar prostaatkanker, longkanker én maagkanker
    Lees verder
  2. 20 september 2022 Lymfoedeem na kanker, wat is jouw ervaring?
    Lees verder
  3. 16 september 2022 Florit Marcuse promoveert op onderzoek naar tumoren in de thymus (zwezerik)
    Lees verder