Onlangs mocht Caroline Steenwijk, lid van de Patiënten Advies Raad van Longkanker Nederland op de Hogeschool Zuyd in Heerlen tweemaal een lezing geven voor 11 studenten van de Hogeschool Zuyd. Deze groep tweedejaars studenten waren afkomstig van verschillende studies, te weten verpleegkunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en muziek en danstherapie. Zij vormen samen werkgroepen om al van jongs af aan te leren om verder te kijken dan hun eigen vakgebied.

De lezingen werden gegeven in het kader van de 'Mens Achter de Patiënt'. Het doel van 'Stichting Mens Achter de Patiënt' is om de toekomstige zorgprofessionals bewuster te maken van de impact van een ziekte op iemands sociaal, mentaal en maatschappelijk welbevinden, en de positieve en/of negatieve invloed die men als zorgprofessional daarop kan hebben.


Caroline: "Er was veel belangstelling voor de patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en wat wij kunnen betekenen voor patiënten met longkanker. Daarnaast was het geweldig om te zien hoe deze groep jongeren van 18 tot 23 jaar ook zeer geïnteresseerd waren in mijn eigen ervaringen als longkankerpatiënt. Ik heb zelf vrijwel alle behandelingen gehad die er met mijn type longkanker mogelijk zijn (behalve een operatie) en ik heb zowel de oncologische revalidatie doorlopen als ook een revalidatie voor de bijwerkingen die ik heb ondervonden van de immunotherapie.


Het was een zeer zinvolle bijeenkomst waarin ik per discipline kon uitleggen wat de rol kan zijn van deze discipline in de diverse fases van longkanker. Het was erg interessant om hierover te praten met deze enthousiaste mensen, vol idealen om hun vakgebied straks te gaan uitoefenen. Natuurlijk heb ik ook gemeld dat ze alle patiënten met longkanker moeten wijzen op Longkanker Nederland. Al met al de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar."Deel via

Lees verder...

  1. 28 februari 2019 Themamiddag vitaliteit bij longkanker: over voeding en fitheid
    Lees verder
  2. 26 februari 2019 Kanker bij jou of je naaste, wat betekent dit voor je werk?
    Lees verder
  3. 21 februari 2019 ‘Je staat er niet alleen voor bij longkanker’
    Lees verder