Woon je in België en heb je longkanker of ben je familie van iemand met longkanker? Dan heb je misschien interesse in de projecten waaraan de longkanker coalitie in België werkt.

België heeft nog geen overkoepelende nationale patiëntenorganisatie voor mensen met longkanker. Daarom wordt er samengewerkt aan een longkanker coalitie met patiënten, longkankerspecialisten, oncologie coaches, psychologen, wetenschappelijke en medische verenigingen, de Stichting tegen Kanker en een aantal geneesmiddelenbedrijven.
Het doel van de coalitie is om longkankerpatiënten en hun familie en naasten in België beter te kunnen steunen. En om aandacht te vragen voor longkanker door de inwoners van België informatie te geven over deze ziekte.

Projecten

In 2021 kwam de longkanker coalitie al met een eerste nationale awareness campagne over risicofactoren en de verschillende soorten longkanker. Het volgende initiatief waaraan gewerkt wordt, is het opzetten van een digitaal platform als centraal punt voor alle relevante informatie rond longkanker.

Meer informatie of meehelpen?

Wil jij meer weten over het opzetten van een digitaal platform of hieraan meewerken? Neem dan vrijblijvend contact op met Belinda Delys via belinda.delys@inspiredcomms.eu

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland werkt graag mee aan dit initiatief!

Digitaal platform

Deel via

Lees verder...

  1. 24 augustus 2022 Renée Dubois over het longkankercongres (WCLC 2022) in Wenen
    Lees verder
  2. 22 augustus 2022 Symposium interculturele dilemma's longkankerzorg - voor zorgprofessionals
    Lees verder
  3. 18 augustus 2022 Welke informatie over een behandeling vindt u belangrijk? Vul de vragenlijst in over uitkomstinformatie
    Lees verder