Speciaal in deze longkankermaand wordt er een podcastserie over longkanker uitgebracht. In de vierdelige podcastserie ‘In gesprek over longkanker’ praten longarts Annemarie Becker en patiënt Renée Dubois, lid van ons Patiëntenpanel, over verschillende aspecten van longkanker. Zij doen dit onder leiding van internist-oncoloog Koos van der Hoeven. Zowel de visie van de arts als de ervaringen van de patiënt komen uitgebreid aan bod. Iedere week komt een nieuwe aflevering online.

Aflevering 3 - Impact op naasten en de begeleiding van patiënten

In de derde aflevering van deze serie staat de impact van de diagnose op familie en vrienden centraal. Welke impact had de diagnose op de naasten van Renée en hoe is zij daarmee omgegaan? Renée vertelt daarbij over het contact met lotgenoten. Annemarie gaat dieper in op het belang van samen beslissen.

Luister hieronder aflevering 3 van de podcast over de impact op naasten en de begeleiding van patiënten.


Waar gaan de andere podcasts over?


Aflevering 2 – Behandeling en organisatie van zorg bij longkanker
In de tweede podcast wordt ingegaan op de behandeling en organisatie van zorg bij longkanker. Renée wordt behandeld met doelgerichte therapie. Wat is haar ervaring met deze behandeling en hoe is zij omgegaan met de bijwerkingen? Annemarie vertelt verder over de behandelopties bij deze en andere vormen van longkanker en hoe de zorg voor deze patiënten met longkanker is geregeld.

Luister hieronder aflevering 2 van de podcast over de behandeling en organisatie van zorg bij longkanker.


Aflevering 1 – Longkanker: impact van de diagnose
In de eerste podcast komt de diagnostiek van longkanker aan de orde. Annemarie Becker vertelt wat je als patiënt kunt verwachten als je de diagnose krijgt, en Renée Dubois, lid van ons patiëntenpanel, vertelt openhartig over haar ervaringen. Hoe is zij met de diagnose omgegaan, en wat betekende het voor haar om te horen dat zij longkanker heeft.

Luister hieronder aflevering 1 van de podcast over de impact van de diagnose.


Aflevering 4
In de laatste podcast wordt vooruitgekeken. Hoe ziet Renée haar toekomst? Annemarie gaat in op de toekomstige behandelmogelijkheden van longkanker en het belang van gezamenlijke besluitvorming bij het kijken naar de toekomst. Deze aflevering verschijnt volgende week vrijdag.

Deze podcastserie is mede mogelijk gemaakt door geneesmiddelenbedrijf TakedaDeel via

Lees verder...

  1. 19 november 2020 Welke klachten kunnen wijzen op longkanker?
    Lees verder
  2. 18 november 2020 Volkskrant: Wat corona aanricht bij patiënten die geen corona hebben
    Lees verder
  3. 18 november 2020 Campagne Lucht en Longen: artikelen over immuuntherapie en het coronavirus
    Lees verder