Goed nieuws voor alle kwetsbare mensen, waaronder (long)kankerpatiënten. Op 20 april 2021 is besloten dat mensen met medische indicatie voorrang krijgen in het vaccinatieprogramma. Alle mensen jonger dan 60 (en vanaf 18 jaar) met een medisch risico worden in groepen in de loop van de eerste week van mei uitgenodigd voor de eerste prik (Pfizer of Moderna).

De vaccinatie zal verlopen via de procedure die bij de griepprik wordt gehanteerd. De huisarts maakt de selectie en de GGD draagt zorg voor de vaccinatie.

Let op: in principe staat longkanker expliciet vermeld op de grieppriklijst. Maar neem voor de zekerheid toch contact op met je huisarts om uitgenodigd te worden voor de vaccinatie tegen het coronavirus.

Als je via de route van medische indicatie wordt gevaccineerd dan krijg je een Rna-vaccin (Pfizer of Moderna). Er is een kleine kans om sneller een vaccin te krijgen (AstraZeneca) en dat is via de route van spillage (vaccins die aan het einde van de dag over zijn bij huisarts of GGD). Ook hiervoor moet je je melden bij de huisarts.

Heb je vragen over vaccinatie in relatie tot je longkankerbehandeling, neem dan contract op met je behandeld arts.

Vaccination 2722937 1280

Deel via

Lees verder...

  1. 15 april 2021 Webinar over mutaties op dinsdag 20 april (voor patiënten)
    Lees verder
  2. 14 april 2021 Kankerpatiënt informeren over neuropathie loont
    Lees verder
  3. 12 april 2021 Enquête over de ervaringen van mensen met longkanker in Nederland
    Lees verder