Er komt nogal veel op je af als je de diagnose longkanker hebt gekregen. Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe lotgenoten hiermee omgegaan zijn. Op onze website vind je een aantal interviews met mensen die zelf longkanker hebben, genezen zijn van longkanker of een dierbare hebben met longkanker. Zij delen hun ervaringen met je en geven tips.

Bij Peter Lems (1953) werd in november 2018 longkanker ontdekt. Een tumor in een van zijn longkwabben kon worden verwijderd. Tot op heden zijn er geen uitzaaiingen elders in zijn lichaam.

“Ik had al een jaar volle longen maar geen koorts. Het voelde als een atypische longontsteking. April 2018 ging ik naar de huisarts. Maar die zag er niets kwaads in. Wel hoestte ik steeds kleine beetjes bloed op. Begin november hoestte ik zoveel bloed op dat ik opnieuw naar de huisarts ging. Zij zag in dat het dit keer ernstig was en heeft het ziekenhuis ingelicht. Daar ben ik opgenomen op de Spoedeisende Hulp (SEH). Aan het einde van de middag kreeg ik de diagnose longkanker.”

Voor het hele verhaal van Peter en andere persoonlijke verhalen, lees hier verder->Deel via

Lees verder...

  1. 1 mei 2020 Resultaten onderzoek: Gevolgen van de coronacrisis voor kankerpatiënten, wat is jouw ervaring?
    Lees verder
  2. 30 april 2020 Wat betekent het coronavirus voor je kankerbehandeling?
    Lees verder
  3. 28 april 2020 Ondernemer John Franke heeft longkanker en wil geld inzamelen voor vroege opsporing van longkanker
    Lees verder