Heb jij pijn, een doof gevoel, tintelingen of andere klachten aan je handen en/of voeten gekregen tijdens of na de behandeling van kanker? Met de nieuwe Doneer Je Ervaring-vragenlijst gaan we op zoek naar de ervaringen van kankerpatiënten die last hebben (gehad) van neuropathie.

Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten je krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. Als patiëntenorganisatie willen wij graag weten in welke mate neuropathie je dagelijks leven (heeft) beperkt. Heb je iets geprobeerd om de pijn of klachten aan je handen of voeten te verminderen of ermee om te gaan, en hielp dat wel of niet? Hebben je zorgverleners aandacht (gehad) voor neuropathie en in hoeverre toonde je omgeving er begrip voor?

Als je kanker hebt of behandeld wordt met chemotherapie, immuuntherapie of doelgerichte therapie, kun je last krijgen van neuropathie.

Deel anoniem jouw ervaring en vul de vragenlijst in
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. De vragenlijst staat open tot 15 februari 2021.

Let op: heb je immuuntherapie (gehad)? Zet dit dan bij vraag 6 als opmerking in het open veld.

Waarom deze vragenlijst?
Tot op heden is er nog geen therapie of behandeling gevonden die neuropathie kan verhelpen of voorkomen. Met deze vragenlijst willen wij nagaan wat mensen met kanker doen of proberen om neuropathie te verminderen of ermee om te gaan. Hieruit hopen wij tips voor andere patiënten te halen of ideeën op te doen voor vervolgonderzoek. Ook zijn we benieuwd in hoeverre zorgverleners aandacht hebben voor neuropathie en of patiënten hier tevreden over zijn, zodat wij nog gerichter de belangen van mensen met neuropathie kunnen behartigen.

De resultaten van de vragenlijst delen wij op 13 april op onze website.

Deze peiling is een initiatief van NFK in samenwerking met de 19 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en onderzoekers van PROFIELstudie.

NFK DJE Neuropathie Visual

Deel via

Lees verder...

  1. 9 februari 2021 Longarts Jeske Staal en verpleegkundig specialist Erna Haverkate over longkankerzorg in coronatijd
    Lees verder
  2. 8 februari 2021 Vlogs van John Franke over longkanker zijn 'recht voor zijn raap'
    Lees verder
  3. 5 februari 2021 Lancering CWZ Thuis app voor longkankerpatiënten
    Lees verder