Het is 1 oktober, dus Stoptober is begonnen! Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment! Wij wensen iedereen veel succes met stoppen met roken de komende maand.

Stoptober2

Tijdens de actie Stoptober worden rokers in Nederland opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment dat inmiddels groter is dan stoppen op 1 januari. Ook dit jaar geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld: Hans Klok en Patricia Paay.

Stoptober doe je niet alleen
‘Ik rook al veel te lang,’ zegt Hans Klok. ‘In het verleden heb ik al zo vaak gezegd dat ik ga stoppen. Maar het is altijd mijn guilty pleasure geweest. Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn. Ik voel dat ik in een nieuwe fase in mijn leven zit en dat is dus voor mij het moment om met roken te stoppen.

Patricia Paay is een paar jaar geleden weer begonnen met roken. Na een stressvolle periode pakte ze een sigaret en al snel werden dat er meer. Met als gevolg dat haar stem een octaaf zakte. ‘Het is tijd om met deze slechte gewoonte af te rekenen. Roken is slecht. Voor je gezondheid, voor je stem, voor alles. Ik heb er ook het volste vertrouwen in dat ik het ga redden.’

Ondersteuning
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende app is gratis te downloaden en biedt vanaf 1 oktober dagelijks steun.

Behalve de app is voor de stoppers ook een gratis Stoptober Magazine verkrijgbaar via Kruidvat. Ook het Stoptoberhuis wordt weer georganiseerd. Vijftig rokers laten zich vrijwillig opsluiten om onder deskundige begeleiding de eerste lastige dagen van Stoptober door te komen. Hun wel en wee is te volgen op Stoptober.tv. Op Stoptober.tv zijn ook allerlei filmpjes te vinden over stoppen met roken. Kloppend hart van Stoptober zijn de sociale media. Hier worden niet alleen tips en aanmoedigingen door het Stoptoberteam gegeven, maar steunen de stoppers elkaar ook onderling. Stoppen doen we samen!

Bedrijven
Net als voorgaande jaren heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Bron: Stoptober.nl

Longkanker Nederland
Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland steunt de actie Stoptober. Roken is nog steeds de grootste oorzaak van longkanker. Wij zetten ons onder andere in om het aantal patiënten met longkanker te verlagen. We doen dit onder andere door mensen te informeren over stoppen met roken.Deel via

Lees verder...

  1. 29 september 2021 Mirjam Willemsen nieuw lid Patiëntenpanel Longkanker Nederland
    Lees verder
  2. 28 september 2021 Eva (23) is ongeneeslijk ziek: “Hoe kostbaar gezondheid is heb ik mij nooit eerder écht gerealiseerd”
    Lees verder
  3. 27 september 2021 Waarom is weefselonderzoek bij longkanker belangrijk?
    Lees verder