DJE substitutie Instagram Herman A

Vandaag start de Doneer Je Ervaring-peiling ‘Kankerzorg in het ziekenhuis of op een andere plek, wat vind jij?’.

De vragenlijst is voor mensen die kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze vragenlijst over?
De zorg bij kanker verandert. Zo is het steeds vaker mogelijk om deze zorg thuis of op een andere zorglocatie te krijgen.

Wij willen graag weten wat je vindt van de mogelijkheid om zorg bij kanker buiten jouw eigen ziekenhuis te krijgen. Bijvoorbeeld thuis of op een andere zorglocatie in de buurt. Ook horen we graag of je ervaring hebt met reiskostenvergoeding als je moet reizen naar het ziekenhuis bij kanker. Bijvoorbeeld met eigen vervoer of het gebruik van een taxi via de zorgverzekeraar.

We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaring.

Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. De vragenlijst duurt tussen de 10 - 15 minuten. Ook mensen zonder ervaring met kankerzorg buiten het ziekenhuis of reiskostenvergoeding kunnen meedoen.

Heb jij longkanker of longkanker gehad? Dan zouden we je willen vragen of jij de vragenlijst wilt invullen.

Ga naar de vragenlijst


Waarom deze vragenlijst?

Met de uitkomsten van deze vragenlijst krijgen we inzicht in de ervaringen en meningen van mensen die kanker hebben (gehad) met en over kankerzorg buiten het ziekenhuis.

Ook krijgen we een beeld van de ervaringen met reiskostenvergoeding bij vervoer naar het ziekenhuis bij behandelingen bij kanker. Deze inzichten helpen onder andere bij de besluiten die genomen moeten worden om de kankerzorg in Nederland toekomstbestendig te maken.

Je kunt de vragenlijst in vullen tot dinsdag 9 april. De resultaten worden op 11 juni gedeeld op doneerjeervaring.nl.

Wie maakten de vragenlijst?
De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook Longkanker Nederland werkte mee aan de vragenlijst.

Afgevaardigden van de beroepsvereniging voor verpleegkundigen (V&VN), zorgverzekeraars CZ en VGZ en leden van de IZA-werktafel substitutie van zorg in de oncologie dachten ook mee. Enkele zorgverleners van ziekenhuizen met ervaring in het bieden van oncologische zorg buiten het ziekenhuis hebben ook feedback gegeven op de vragenlijst.
Deel via

Lees verder...

  1. 25 maart 2024 Ei, ei, ei, met jouw lot van de Vriendenloterij maak jij ons blij!
    Lees verder
  2. 21 maart 2024 Hoe regel je een uitvaart? Tommy uitvaartverzorger bij Monuta en Ciana praten hierover in een video
    Lees verder
  3. 19 maart 2024 Open huis Maggie's Center Groningen: alle psychosociale hulp bij kanker onder één dak
    Lees verder