18 DUTCH 1 BANNER Lu CE Report 2024 V1 klein

Longkanker Nederland komt op voor iedereen die met longkanker te maken krijgt: de patiënt, familie en nabestaanden. Wij geven informatie, delen ervaringen en werken aan betere longkankerzorg. Om dit beter te bereiken werken wij met andere patiëntenorganisaties voor mensen met longkanker samen via Lung Cancer Europe (LuCE).

LuCE is de Europese koepel van patiëntenorganisaties voor longkanker. Elk jaar zet LuCE in alle landen een vragenlijst uit. Wij werken daaraan mee voor Nederland.

Met de uitkomsten probeert LuCE bijvoorbeeld het Europese parlement te overtuigen van maatregelen die nodig zijn.
Merel, heeft zelf longkanker en is onze vertegenwoordiger bij LuCE, zij werkt namens ons met andere landen mee aan verbeteringen van de zorg voor mensen met longkanker.

We zouden je willen vragen of je de vragenlijst van LuCE van dit jaar zou willen invullen. De vragenlijst gaat dit keer over informatie die je kreeg over de onderzoeken die nodig waren om te bepalen of en welke vorm van longkanker jij/jouw partner kreeg, of deze en andere informatie die je kreeg bijvoorbeeld over behandelmogelijkheden duidelijk was, wat je al wist over longkanker voor de diagnose en hoe je bent betrokken door jouw arts/verpleegkundige bij de keuze voor een behandeling.

Het invullen van deze vragenlijst duurt 10 - 15 minuten.
De vragenlijst kan ingevuld worden door patiënten en door naasten (familie/vrienden).

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

We zouden het erg waarderen als je de vragenlijst wilt invullen.

Ook andere jaren werkten we mee aan de jaarlijkse uitvraag van LuCE. Je vindt de rapporten daarvan hier op onze site.Deel via

Lees verder...

  1. 21 mei 2024 Enquête: begeleiding bij longoperaties
    Lees verder
  2. 15 mei 2024 30 mei Informatiemiddag voor longkankerpatiënten met een mutatie
    Lees verder
  3. 9 mei 2024 Probeer nieuwe app voor mensen met en na kanker - de Compas-Y app
    Lees verder