Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, dan wil je misschien meedoen aan een onderzoek met een nieuwe behandeling. Of als je mee wilt helpen voor anderen met longkanker, zodat zij in de toekomst meer behandelmogelijkheden hebben, ook dan wil je mogelijk meedoen aan onderzoek naar nieuwe behandelingen.

Maar waar is er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen? Je arts heeft vaak weinig tijd om uit te zoeken waar in Nederland welke onderzoeken zijn. Daarom is er voor en door longartsen een zoekmachine gemaakt waarmee longartsen onderzoeken naar nieuwe behandelingen tegen longkanker in Nederland makkelijk kunnen vinden.

Longarts in het Amsterdam UMC Idris Bahce is een van de bedenkers:

“Wij willen u graag informeren over een belangrijke ontwikkeling in de behandeling van longkanker in Nederland. Per 1 mei wordt een nieuw studieplatform gelanceerd, namelijk www.longkankeronderzoek.nl, speciaal ontworpen voor longartsen. Dit platform is ontstaan uit een samenwerking tussen alle academische ziekenhuizen en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en dient als centraal verzamelpunt voor de nieuwste onderzoeken en studies op het gebied van longkanker.

Hoewel het platform bedoeld is voor zorgprofessionals, biedt het ook waardevolle informatie voor patiënten en hun naasten. Het overzicht van actuele studies toont nieuwe behandelopties die relevant kunnen zijn voor uw specifieke situatie. Wij adviseren u om eventuele interessante studies met uw longarts te bespreken. Uw arts kan dan bepalen of een van deze studies geschikt is voor u en u eventueel doorverwijzen. Het is essentieel om goed te communiceren met uw behandelend arts over mogelijke nieuwe behandelingsopties, zodat u samen de beste keuzes kunt maken.”

Idris sub 2


Deel via

Lees verder...

  1. 29 april 2024 De digitale nieuwsbrief wordt 1 mei verstuurd, sta jij al op de verzendlijst?
    Lees verder
  2. 17 april 2024 Vragenlijst over haaruitval door chemotherapie
    Lees verder
  3. 15 april 2024 Thema-avond over longkanker - Marikenhuis Nijmegen
    Lees verder