Oproepen

Gezocht: mensen die mee willen werken aan een artikel over kanker bij ouderen

Aliëtte Jonkers, medisch journaliste, zoekt voor een publicatie in een groot landelijk dagblad, mensen die:

  • in eerste instantie zélf dachten dat ze vanwege hun leeftijd (75+) niet meer in aanmerking zouden kunnen komen voor een behandeling van kanker vanwege hun leeftijd. Of niet wisten dat een behandeling – óók op oudere leeftijd  –  tegenwoordig zorgt voor een betere levensverwachting.
  • in eerste instantie geen behandeling voor kanker aangeboden kregen omdat de behandelend specialist dit niet zinvol vond vanwege de leeftijd. Of dacht dat de behandeling te veel risico’s met zich zou meebrengen. Bij een second opinion werd dan bijvoorbeeld wél een behandeling aangeboden. Denk aan: longkanker, borstkanker, ziekte van Kahler, etcetera.

Ken of ben je iemand die geïnterviewd wil worden? Neem dan contact op met Aliëtte Jonkers via:
info@aliettejonkers.nl of 06-10503057. Of neem contact op via www.aliettejonkers.nl.

Dinsdag 13 maart workshop over zorg bij kleincellige longkanker

Dinsdag 13 maart is er een workshop over de zorg bij kleincellige longkanker. Het doel is om ervaringen en inzichten te delen om de zorg voor patiënten met kleincellige longkanker te verbeteren. Tijdens een interactieve workshop doorlopen we de verschillende fases zoals onderzoek, diagnose en behandeling. Wat zijn jouw ervaringen? Wat heb jij nodig om de zorg beter te maken? We zoeken hiervoor een patiënt of naaste die mee wil praten.

Wie doet er mee met de workshop?
Een longarts, verpleegkundig specialist en patholoog delen hun ervaringen tijdens de workshop. Verder is Lidia (sr. beleidsmedewerker) van Longkanker Nederland aanwezig.

Wanneer en waar?

Wanneer: Dinsdag 13 maart 2018
Waar: In de buurt van VUMC, Amsterdam
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Opmerkingen: De workshop is inclusief soep met broodjes. Reiskosten worden vergoed.

Aanmelden
De aanmelding voor deze bijeenkomst is gesloten.

 

Gezocht: longkankerpatiënten die moeite hebben met eten en drinken

Als je kanker hebt, kun je moeite hebben met eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld geen zin hebben in eten, het eten en drinken smaakt minder lekker of je hebt last van misselijkheid. Dit kan bij de patiënt of zijn naaste leiden tot zorgen. Voor het project ‘Hij wil niet eten’ is het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)* op zoek naar patiënten met longkanker die sinds hun ziekte problemen hebben met eten en drinken. Of die tijdens hun ziekte problemen met eten en drinken hebben gehad.

Wat is het doel van het project?
Tijdens een interview praat een onderzoeker van IKNL met een longkankerpatiënt of hun naaste over de ervaringen met eten en drinken. Het interview duurt maximaal 1 uur. De naaste kan een partner zijn, een familielid, vriend of vriendin die regelmatig mantelzorg verleent. Door uw ervaringen te delen, krijgen we meer inzicht in uw behoeften en wensen. Hiermee kunnen we de zorg voor toekomstige patiënten en naasten verbeteren.

Wilt u meedoen? Meld u dan aan.
Heeft u sinds uw ziekte moeite met eten of drinken en wilt u hier graag over praten? Meld u dan aan voor het interview. Een naaste kan zich ook aanmelden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Nora Lize, junior onderzoeker, via n.lize@iknl.nl.

U wordt 1 keer geïnterviewd en het gesprek duurt maximaal 1 uur. U bepaalt samen met de onderzoeker waar en wanneer het interview plaats vindt.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over dit onderzoek contact op met Drs. Nora Lize, junior onderzoeker via e-mailadres n.lize@iknl.nl of telefoonnummer 06 31 90 54 13.

* Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Het IKNL voert het project uit.

Deelname panel zorg in de laatste levensfase

De organisatie HOPEVOL zoekt voor haar gidspanel patiënten, naasten, mantelzorgers of belangenbehartigers uit heel Nederland, liefst met ervaring in de palliatief-terminale zorg in een hospice, bijna thuishuis of palliatieve unit van een verpleeghuis. Het gaat dus om ervaring (direct of indirect) met de zorg voor patiënten die naar verwachting nog drie maanden of minder te leven hebben. De deelnemers aan het panel komen vier à vijf keer per jaar ergens in Nederland bijeen.

Lees hier het volledige bericht

Heeft u ervaring, tijd en interesse om mee te praten via het gidspanel of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Karin Kalthoff van Zorgbelang Gelderland | Utrecht: bel 026 – 384 28 43 of mail naar karinkalthoff@zorgbelanggelderland.nl. Ook als u twijfelt of u in aanmerking komt, kunt u contact met haar opnemen.

Maasstad ziekenhuis zoekt leden patiëntenpanel longkanker

Het Maasstad ziekenhuis uit Rotterdam is op zoek naar longkankerpatiënten die lid willen worden van een patiëntenpanel. De longartsen vinden het belangrijk van hun patiënten te horen wat goed gaat, maar zeker ook wat beter kan. Het ziekenhuis is daarom specifiek op zoek naar mensen die nu voor longkanker onder behandeling zijn in het Maasstad ziekenhuis. Heeft u interesse, dan kunt u een berichtje sturen aan info@longkankernederland.nl dan laten wij het de longartsen van het ziekenhuis weten.

Aan het laden...

Onderzoeken en interviews

Longkanker Nederland wordt regelmatig benaderd met vragen over medewerking van mensen met longkanker aan onderzoeken of interviews. Dit kan (wetenschappelijk) onderzoek zijn of een interview voor een tijdschrift, krant, op de radio of televisie. Via deze Oproepen-pagina willen wij de juiste persoon aan een verzoek koppelen. Een oproep kan eerder worden ingetrokken als er een geschikte kandidaat is gevonden.

Oproep plaatsen

Wil je een oproep doen voor medewerking aan een onderzoek of interview, stuur dan een email naar info@longkankernederland.nl. Omschrijf hierin duidelijk om wat voor een oproep het gaat, naar wie je op zoek bent en wat er van de gezochte persoon wordt gevraagd. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.