Marianne Walrave lid patiëntenpanel

Ik ben Marianne en weet sinds augustus 2014 dat ik longkanker heb. Ik was 54 op het moment van de diagnose. Dit nieuws sloeg in als een bom. Ik blijk een EGFR mutatie te hebben. Hierdoor krijg ik een behandeling in de vorm van 1 pil per dag. Al 2 keer heb ik het meegemaakt dat de kanker weer actief werd en 2 keer is deze groei weggehaald. Een keer door middel van een operatie en een keer door middel van bestraling.

Gedurende mijn ziekteproces merk ik keer op keer hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op het gebied van longkanker en waar je goede zorg kunt krijgen. Daarom vind ik het belangrijk om in de patiëntenadviesraad te zitten. Ik vind het belangrijk dat iedereen met longkanker goede hulp en advies krijgt om naar de juiste vindplaatsen te gaan. Longkanker Nederland geeft dit advies, in welk moment van het ziekteproces je ook zit.

Radar+ magazine

Marianne en haar man Evert zijn geïnterviewd door het Radar+ magazine (nummer 5 van 2021). Het interview lees je via onderstaande link.