Marlene van Straalen lid Patiëntenpanel

Marlene is lid van de cliëntenraad van het Instituut slachtoffers beroepsziekten door gevaarlijke stoffen (ISBG). Via het ISBG kan je mogelijk geld krijgen als je longkanker hebt doordat je gewerkt hebt met asbest. Heb je daar vragen over? Dan kan je Marlene mailen marlene@longkankernederland.nl

Ik ben Marlene (1976) en moeder van twee prachtige tieners; een zoon en een dochter. Ik woon samen met mijn vriend en kinderen met veel plezier in Den Haag. Op 22 juli 2021 kreeg ik te horen dat ik longkanker met uitzaaiingen heb. Ik heb een EGFR mutatie. In eerste instantie kreeg ik doelgerichte therapie en deze werkte goed. Medio 2022 bleek ik toch weer nieuwe uitzaaiingen te hebben. Nu krijg ik naast de medicatie ook chemotherapie.

Als manager van een grote overheidsorganisatie heb ik de nodige ervaring met het begeleiden van medewerkers bij allerlei gebeurtenissen in hun leven. Ik heb nu zelf ook vanuit de andere kant, de rol van medewerker, ervaren hoe belangrijk de rol van de werkgever is bij medewerkers met kanker. Dit kan beter. Ik wil daarom graag mijn kennis en ervaring inzetten om inbreng te leveren voor het onderwerp "kanker en werk". Daarnaast wil ik ook in brede zin bijdragen aan het patiëntenpanel om lotgenoten te helpen. Het voelt fijn om iets te kunnen betekenen voor anderen.