Lotgenoten

Facebook

De Facebookpagina van Longkanker Nederland is een goede plek om lotgenoten te ontmoeten. Deze openbare pagina is voor ieder toegankelijk en je kan hier terecht voor nieuws over longkanker, over de organisatie Longkanker Nederland en uiteraard voor het delen van je verhaal of ontmoeten van anderen.

Naast de algemene Facebookpagina zijn er ook zeven besloten groepen waar je lid van kan worden:

  • Longkankerpatiënten Nederland (voor iedereen met longkanker)
  • Jonge mensen met longkanker (tot ongeveer 55 jaar)
  • Naasten van iemand met de diagnose longkanker
  • EGFR- mutatie bij longkanker
  • ALK/ROS1 translocatie bij longkanker
  • Immuuntherapie voor mensen met longkanker
  • Kleincellige longkanker (SCLC)

Deze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus uitsluitend worden gelezen en geplaatst door leden van de groep. Niemand ziet van buitenaf dat je lid bent van een groep. Je kan hier in een vertrouwelijke omgeving ervaringsverhalen uitwisselen met anderen. Wil je lid worden van een groep, stuur dan een e-mail naar info@longkankernederland.nl.

Blogs van patiënten en een naaste

Voor sommige mensen helpt het om over hun ziekte te schrijven. Daarom houden ze een blog bij over hun leven met longkanker. Ook naasten vertellen in een blog wat de ziekte van een dierbare met hen doet. Zij zijn geraakt door kanker, want kanker heb je niet alleen. Sommige mensen schrijven over het dagelijkse leven, anderen schrijven meer over de behandelingen en de medicijnen. Hieronder vind je verschillende blogs van longkankerpatiënten en een naaste.

Anne Marie

Anne Marie heeft sinds 2014 longkanker. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. Anne Marie is strijdbaar. Ze  klaagt de tabaksindustrie aan. Ondanks de gevaren van roken, blijven mensen roken. Anne Marie vraagt aandacht voor de risico’s. Maar ze maakt zich er ook hard voor dat mensen met longkanker niet als eerste vraag krijgen of ze gerookt hebben. Niemand verdient longkanker, ook niet als je gerookt hebt. Voor haar excellente bijdrage in de media voor bewustwording rond longkanker ontving Anne Marie de GLCC Journalism Award 2017.
Klik hier om de blogs van Anne Marie te lezen 

Merel

In november 2014 kreeg Merel te horen dat ze longkanker had en ongeneeslijk ziek was. Ze gaat voor kwaliteit van de haar nog resterende tijd en blogt om haar knotsgekke, blije en verdrietige verhalen te kunnen delen. “Schrijven geeft troost”.
Klik hier om de blogs van Merel te lezen 

Caroline

November 2014: diagnose ‘niet-kleincellig’ longkanker fase IV met een grote tumor die op de bovenste holle ader drukte waardoor er oedeem in mijn gezicht ontstond VCSS (Vena Cava Superior Syndroom). Dit werd opeens een acute en levensbedreigende situatie. Nu op 5 juli 2018, 3,5 jaar later en na een best intensieve weg ben ik er nog! Mede dankzij 14 kuren met nivolumab, ook wel Immuuntherapie genoemd en ik voel me goed!
Klik hier om de blogs van Caroline te lezen

Etienne

‘ The road to…’  De naam van deze blog heb ik gekozen omdat ik niet weet waar de weg heen gaat. Door dat de immuun therapie die ik nu krijg nog zo nieuw is, en er hier nog niet veel ervaring mee is wat dit op lange termijn doet. Ik hoop ook mede door deze blog wat meer inzicht te geven in deze therapie en wat daarbij komt kijken.
Klik hier om de blogs van Etienne te lezen

Bianca

Bianca heeft haar beide ouders verloren aan longkanker. Haar vader kreeg in 2009 te horen dat hij longkanker had, haar moeder in oktober 2017. “Kanker draag je niet alleen. Daarom ben ik begonnen met bloggen. Door te schrijven kan ik het verwerken. Mijn verhalen zullen een herkenning zijn voor andere patiënten en naasten en voor anderen een onbekende wereld.”
Klik hier om de blogs van Bianca te lezen

Blog van longarts

Sander de Hosson

De Hosson twittert, schrijft blogs en geeft interviews en doet dit op een weloverwogen, prettige en zeer betrokken wijze. De longarts schrijft bovendien over onderwerpen die mensen met longkanker echt bezighouden.
Klik hier om de blogs van Sander de Hosson te lezen

Longkanker Nederland reikt een paar keer per jaar aan degene die er voor zorgt dat mensen met longkanker op een goede manier in het nieuws komen de journalisten prijs. Sander ontving zijn prijs in mei 2015.

Inloophuis

Bij een inloophuis kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht. Kijk op de website van IPSO (alle inloophuizen) voor het inloophuis bij jou in de buurt en bekijk de activiteiten.

 

vraag-artsStel hier online uw vraag.
Een gespecialiseerde longarts beantwoordt uw vraag.

Folders en Brochures

home-folders Er zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Ze worden – dankzij donaties – gratis thuisgestuurd.