Lotgenoten

Facebook

De Facebookpagina van Longkanker Nederland is een goede plek om lotgenoten te ontmoeten. Deze openbare pagina is voor ieder toegankelijk en je kan hier terecht voor nieuws over longkanker, over de organisatie Longkanker Nederland en uiteraard voor het delen van je verhaal of ontmoeten van anderen.

Naast de algemene Facebookpagina zijn er ook vijf besloten groepen waar je lid van kan worden:

  • Longkankerpatiënten Nederland (voor iedereen met longkanker)
  • Jonge mensen met longkanker (tot ongeveer 55 jaar)
  • Naasten van iemand met de diagnose longkanker
  • EGFR- of ALK-mutatie bij longkanker
  • Immuuntherapie voor mensen met longkanker

Deze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus uitsluitend worden gelezen en geplaatst door leden van de groep. Niemand ziet van buitenaf dat je lid bent van een groep. Je kan hier in een vertrouwelijke omgeving ervaringsverhalen uitwisselen met anderen. Wil je lid worden van een groep, stuur dan een e-mail naar info@longkankernederland.nl.

Inloophuis

Bij een inloophuis kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht. Kijk op de website van IPSO (alle inloophuizen) voor het inloophuis bij jou in de buurt en bekijk de activiteiten.

Blogs van patiënten en een naaste

Voor sommige mensen helpt het om over hun ziekte te schrijven. Daarom houden ze een blog bij over hun leven met longkanker. Ook naasten vertellen in een blog wat de ziekte van een dierbare met hen doet. Zij zijn geraakt door kanker, want kanker heb je niet alleen. Sommige mensen schrijven over het dagelijkse leven, anderen schrijven meer over de behandelingen en de medicijnen. Hieronder vind je verschillende blogs van longkankerpatiënten en een naaste.

Merel

In november 2014 kreeg Merel te horen dat ze longkanker had en ongeneeslijk ziek was. Ze gaat voor kwaliteit van de haar nog resterende tijd en blogt om haar knotsgekke, blije en verdrietige verhalen te kunnen delen. “Schrijven geeft troost”.
Klik hier om de blogs van Merel te lezen 

Jolanda

“Zolang ik blog, ben ik er nog!” Dat schrijft Jolanda op haar blog Cancer Combat. Ze kreeg in januari 2011 te horen dat ze kanker had in haar rechterlong met uitzaaiing in de longklier. “We zitten al weer in 2015…5e jaar, voorbij de statistieken.”
Klik hier om de blogs van Jolanda te lezen

Edgar

In april 2014 begon Edgar (35) erg te hoesten. Nadat hij aanvankelijk dacht een longontsteking te hebben, bleek hij – toen 34 jaar, nooit gerookt, sportief en gezond geleefd – uitgezaaide longkanker stadium 4 te hebben. Sindsdien levert hij niet alleen een gevecht tegen deze hardnekkige ziekte maar ook een zoektocht om balans te vinden om hiermee te leven. Een jaar met vijf ziekenhuizen in drie verschillende landen, zeven artsen en een dozijn aan chemo’s verder verteld Edgar openhartig over deze ‘reis’.
Edgar overleed op 30 december 2016 aan de gevolgen van longkanker.
Klik hier om de blogs van Edgar te lezen

Bianca

Bianca heeft haar beide ouders verloren aan longkanker. Haar vader kreeg in 2009 te horen dat hij longkanker had, haar moeder in oktober 2017. “Kanker draag je niet alleen. Daarom ben ik begonnen met bloggen. Door te schrijven kan ik het verwerken. Mijn verhalen zullen een herkenning zijn voor andere patiënten en naasten en voor anderen een onbekende wereld.”
Klik hier om de blogs van Bianca te lezen

Blog van longarts

Sander de Hosson

De Hosson twittert, schrijft blogs en geeft interviews en doet dit op een weloverwogen, prettige en zeer betrokken wijze. De longarts schrijft bovendien over onderwerpen die mensen met longkanker echt bezighouden.
Klik hier om de blogs van Sander de Hosson te lezen

Longkanker Nederland reikt een paar keer per jaar aan degene die er voor zorgt dat mensen met longkanker op een goede manier in het nieuws komen de journalisten prijs. Sander ontving zijn prijs in mei 2015.

vraag-artsStel hier online uw vraag.
Een gespecialiseerde longarts beantwoordt uw vraag.

Folders en Brochures

home-folders Er zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Ze worden – dankzij donaties – gratis thuisgestuurd.