Ik heb een tweede kans gekregen en die wil ik ten volle benutten.

Mijn naam is Claudia Jansen. Geboren in 1969 en getrouwd met Peter. In november 2018 was ik net als heel Nederland een beetje verkouden en aan het hoesten. Het hoesten bleef langer en de huisarts dacht aan een longontsteking of virus op de longen. Hoe anders bleek het te zijn. In februari 2019 is er niet-kleincellige longkanker bij mij geconstateerd. Met dit bericht stond de wereld voor mij en mijn dierbaren (even) stil. Het was toch alleen een longontsteking? Daarna leek ons leven wel een rijdende trein die van onderzoek, naar gesprek, naar behandeling reed en weer terug. De artsen vroegen of ik wilde springen en mijn vraag was alleen nog hoe hoog.

Mijn man en ik hadden afgesproken dat we vanaf nu eerlijk en alles naar elkaar zouden uitspreken en elke nodige behandeling zonder te mopperen zouden ondergaan.
Gelukkig had ik geen uitzaaiingen, was er een operatie mogelijk en zodoende is mijn volledige linker long en dus ook de tumor verwijderd. Ik ademde na de operatie al veel makkelijker en beter. Advies was ook 4 kuren preventieve chemotherapie. Ik ben hier zo ziek van geworden dat we in overleg met de longoncoloog hebben besloten deze stop te zetten. Zo een besluit doet wat met je gevoel “wat als ik het nu weer terug krijg omdat ik de kuren niet heb afgemaakt?’”.
Tijdens en na de operatie heb ik nog complicaties en andere dingen gehad zoals o.a. een gebroken rib van de operatie, acute aanval van draaiduizeligheid, twee frozen shoulders.

Ik ben in juli 2019 weer begonnen met werken en kon redelijk snel mijn leven oppakken, ook ben ik weer gaan sporten (tennis). Tuurlijk heb ik klachten en ben ik regelmatig erg moe, maar sommige dingen moet ik accepteren.

Ik heb veel dingen meegemaakt en hoop dit nooit meer mee te maken. Wat ik wel meeneem zijn de mensen om me heen, de warmte en genegenheid die ik heb mogen ontvangen. Vooral van mijn man, mijn beste vriendin Karin en mijn schoonzus Marjan. Dit zal ik nooit meer vergeten.

Ik kan er niks aan doen of voorkomen dat ik (mogelijk weer) ziek word, maar ik kan wel bepalen hoe ik mijn bed uitkom en wat ik met mijn dag doe. Dit is een tweede kans die ik heb gekregen en die wil ik ten volle benutten.

Claudia Jansen

Claudia (1969) kreeg in februari 2019 de diagnose niet-kleincellige longkanker.

Tip van Claudia

LEEF je dag!

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

  1. WEBINAR Meer aandacht voor werk bij kanker

    8 december 16:00 - 17:30
  2. Webinar thymomen

    18 december 16:00 - 17:15

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs