• Toevallig ontdekte massa linkerlongtop

  Categorie:
  0
  0

  Toevalligerwijs is een grote massa in de linkerlongtop ontdekt (na thoraxfoto).
  Na verschillende onderzoeken (CT, MRI, bronchoscopie, biopt) is onduidelijk of het om kwaadaardig weefsel gaat. Er bestaat een mogelijkheid dat het gaat om een neurinoom/schwannoom.
  Bij navraag in ander ziekenhuis blijkt dat de massa al ruim 15 jaar aanwezig is, helaas tintelt de arm van mijn echtgenoot nu en we maken ons grote zorgen. Ook hangt zijn linkeroog (er wordt gedacht aan het Syndroom van Horner).

  Is het raadzaam de massa te laten verwijderen (zoals voorgesteld in het Universitair ziekenhuis)?

  Marked as spam
  Datum bericht 27-08-2015 18:33
  353 views
  0
  Private answer

  Uiteraard kan ik niet juist inschatten wat de medische problemen bij uw echtgenoot zijn, aangezien ik niet beschik over zijn medische gegevens. Uit uw verhaal lijkt echter wel duidelijk dat de afwijking in de longtop, op de grensstreng drukt, gezien de typische symptomen van uw echtgenoot. Het advies om daarom een operatieve ingreep te doen, lijkt daarom zeker gerechtvaardigd. Indien er sprake zou zijn van een schwannoom, kan dat inderdaad al jaren bestaan. In de loop der jaren kan deze tumor echter groter worden en tot lokale problemen leiden. De aangewezen behandeling is dan chirurgische verwijdering. Ik wens uw echtgenoot veel succes.

  Marked as spam
  Beantwoord op 25-04-2016 18:35