Op woensdag 22 november organiseren Ziekenhuis Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei samen met Longkanker Nederland een bijeenkomst voor patiënten met longkanker. Deze drie ziekenhuizen werken samen op het gebied van oncologie onder de naam ARTZ Oncologisch centrum.

Tijdens het eerste deel van deze avond geven een longarts en verpleegkundig specialist informatie over de verschillende vormen van longkanker, de behandelmogelijkheden en mogelijke bijwerkingen. Er wordt inzicht gegeven in nieuwe behandelingen en wat zorgverleners voor u kunnen betekenen in de begeleiding. Daarnaast vindt een persoonlijk gesprek plaats met een longkankerpatiënt en wordt ingegaan op wat hij of zij heeft meegemaakt, wat heeft geholpen en wat juist niet. Er is natuurlijk ook volop gelegenheid om vragen te stellen en er zijn organisaties aanwezig waar u informatie kunt krijgen, zoals Longkanker Nederland en het Toon Hermans huis.

Na de pauze zijn er themasessies waarbij meer informatie wordt gegeven over de volgende onderwerpen ten aanzien van leefstijl:

 • In Ziekenhuis Rijnstate gaat het over het belang van bewegen en ontspannen.
 • In Ziekenhuis Gelderse Vallei over het belang van slapen.
 • In het Slingeland Ziekenhuis over psychosociale ondersteuning.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor patiënten met longkanker en hun naasten. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan hier

Kalender november 2023 621mz


Deel via

Lees verder...

 1. 9 oktober 2023 NIEUW – Facebookgroep HER2-mutatie bij longkanker
  Lees verder
 2. 5 oktober 2023 Marina Visser: “Ik spring in het diepe.”
  Lees verder
 3. 4 oktober 2023 Morgen Webinar 'Nadenken over de toekomst bij longkanker', meld je nog snel aan!
  Lees verder