Bij een Centrum voor leven met en na kanker kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht. Er zijn 81 locaties in Nederland, dus er is altijd een centrum in de buurt. Mensen met kanker, familieleden, mantelzorgers én nabestaanden kunnen zonder afspraak en zonder verwijzing binnenlopen voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht.

Deze centra heetten eerder IPSO inloophuizen. IPSO is namelijk de koepelorganisatie van deze centra.

Wat biedt het Centrum voor leven met en na kanker?
De centra richten zich op alle niet-medische aspecten van kanker en stellen de kwaliteit van leven centraal. De bezoekers worden in een huiselijke omgeving welkom geheten door gastvrouwen en gastheren die - vaak uit eigen ervaring - weten wat de impact van de ziekte is.
Veel centra bieden ook speciale ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd.

Gasten kunnen er binnenlopen voor:

 • Informatie
 • Luisterend oor
 • Lotgenotencontact
 • Bewegen, ontspannen, verwennen
 • Creativiteit
 • Voorlichting & informatie
 • Evenementen
 • Therapeutische begeleiding
 • Workshops, cursussen en gespreksgroepen

Een bezoek aan een Centrum voor leven met en na kanker is gratis. Een verwijsbrief is niet nodig. Een afspraak maken hoeft ook niet.

Professionele zorg
In een aantal centra is gespecialiseerde therapeutische zorg beschikbaar. Bijvoorbeeld van psychotherapeuten, psychologen, oedeemtherapeuten en fysiotherapeuten. Centra die deze zorg niet bieden, kunnen de bezoeker desgewenst doorverwijzen naar zorgverleners of maatschappelijke instanties die hierin kunnen voorzien.

Bekijk de video voor meer informatie over de centra voor leven met en na kanker.

Lotgenotencontact of maatje om mee af te spreken
Wil je met andere mensen praten over longkanker? Mensen die hetzelfde meemaken als jij? Of zoek je een maatje om iets leuks mee te doen? Via onze besloten Facebookgroepen kun je naast contact met de groep ook contact zoeken met een van de leden. Na het lid worden, kun je jouw ervaringen delen met de groep en meeleven met de andere leden. Ook kun je kijken welk lid in de buurt woont en dezelfde soort interesses heeft of hetzelfde meemaakt als jij. Je kunt deze persoon een persoonlijk berichtje sturen via Messenger. En vragen om een keer te bellen of af te spreken om samen te gaan sporten of iets leuks te gaan doen.

Onze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus alleen worden gelezen en geplaatst door leden van de groep.Deel via

Lees verder...

 1. 6 april 2022 7 april informatieavond over longkanker in Apeldoorn
  Lees verder
 2. 4 april 2022 Oproep: geef je op voor de documentaire over kanker en seksualiteit
  Lees verder
 3. 22 maart 2022 Oproep kankerpatiënten: stop nú verkoop van tabak in supers en tankstations
  Lees verder