Op dit moment wordt er een documentairefilm gemaakt over seksualiteit en intimiteit bij kanker. Over dit onderwerp wordt weinig gesproken. Daarom is het doel van deze film om het taboe hierop te doorbreken. Wil je hieraan meewerken? Lees dan verder.

NFK deed in 2017 onderzoek naar seksualiteit en intimiteit. Maar liefst twee derde van de ondervraagden gaf aan hier problemen mee te hebben sinds zij ziek zijn geworden. Denk aan een lichaam dat niet meer “meewerkt”, een veranderd zelfbeeld of het dragen van schuldgevoelens naar de niet-zieke partner.

Patiënten lieten daarnaast weten behoefte te hebben aan meer praktische informatie, maar ook aan ervaringsverhalen. Omdat zorgverleners het onderwerp nog te vaak links laten liggen en er nog steeds (te) weinig over gesproken wordt, is het doel van de film het doorbreken van dit taboe.

Zeppers Film & TV, het bedrijf dat de film maakt, wil dit doen door met jullie als koppel te praten over kanker en intimiteit. Intimiteit is immers cruciaal voor iedereen. Dit gesprek wordt gehouden in een intieme en veilige sfeer.

Meedoen?

Ben of ken jij een (bij voorkeur jonge) vrouw die kanker heeft (gehad) en samen met haar partner wil praten over dit onderwerp? En die wil meehelpen dit taboe te doorbreken voor toekomstige patiënten en hun partners? Of heb je vragen over de documentairefilm?

Stuur dan een berichtje naar:

Janna van de Water
Zeppers Film & TV
via e-mail: janna@zeppers.nl
of bel/app haar op: 06 17 38 35 46.Deel via

Lees verder...

  1. 22 maart 2022 Oproep kankerpatiënten: stop nú verkoop van tabak in supers en tankstations
    Lees verder
  2. 21 maart 2022 Interview met Eva Kroot (23) in LINDA meiden: "Bang voor de dood ben ik niet"
    Lees verder
  3. 17 maart 2022 Boek ‘Longkanker 100 vragen en antwoorden’ nu ook te leen in bibliotheken
    Lees verder