AMERSFOORT – Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Cancer Awareness Month in november extra aandacht gevraagd voor longkanker. Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden zaterdag 2 november de jaarlijkse dag voor mensen met longkanker en hun familie. Elk jaar wordt tijdens deze dag de GLCC Journalism Award uitgereikt aan degene die dat jaar de meeste aandacht voor longkanker in de pers heeft gegenereerd. In 2017 won Anne Marie van Veen, bekend van haar rechtszaak tegen de tabaksindustrie, de nationale prijs. Onlangs is bekend gemaakt dat Anne Marie ook de internationale Award heeft gewonnen. Helaas kan zij de uitreiking niet meer zelf meemaken, omdat zij eerder dit jaar aan de gevolgen van longkanker is overleden. Haar man zal de prijs ontvangen uit handen van longarts Wanda de Kanter, mede strijder tegen de tabaksindustrie.

GLCC Journalism Award

Zaterdag worden zowel de nationale als internationale GLCC Journalism Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de media de meeste aandacht heeft gevraagd voor longkanker. Voor de nationale award 2019 zijn de genomineerden: Merel Hennink, (internationaal patient advocate), Paulien van Deutekom foundation en Warner Prevoo (schrijver van Echte dokters huilen ook). De winnaar wordt zaterdag bekend gemaakt. De Journalism Award is een initiatief van de Global Lung Cancer Coalition.

Informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning

Voordat de prijsuitreiking plaatsvindt, geven gerenommeerde longartsen uit het hele land presentaties. Sander de Hosson houdt een lezing over palliatieve zorg, Sjaak Burgers vertelt over onderzoek naar longkanker en hoogleraar Michel van den Heuvel geeft een lezing over chemotherapie en immuuntherapie.

Ook vertellen patiënten met longkanker, onder leiding van Machteld de Bont van Care in Company, over hoe het is om te stoppen met werken en waar je dan mee te maken krijgt. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning. Zo kunnen bezoekers een foto laten maken en ontspannen bij een massage. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar via de website van Longkanker Nederland: www.longkankernederland.nlDeel via

Lees verder...

  1. 1 november 2019 November = LONGKANKERMAAND
    Lees verder
  2. 30 oktober 2019 Heb jij door longkanker moeite met eten? Test dan ook het nieuwe hulpmiddel.
    Lees verder
  3. 24 oktober 2019 3e editie nieuwsbrief verstuurd!
    Lees verder