Eten is meer dan het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. We eten juist ook om te genieten van lekkere dingen en smakelijke maaltijden. Mensen met kanker kunnen vaak minder genieten van het eten. Eten verandert juist in een worsteling in plaats van een plezierig moment. Dit kan gevoelens veroorzaken zoals verdriet of teleurstelling.

Heb jij longkanker en heb je door de kanker of de behandelingen problemen met eten? Of ben je de naaste van iemand met problemen met eten door kanker? IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) ontwikkelt een online gesprekshulp voor de emotionele en sociale gevolgen van de problemen met eten bij kanker.

De eerste versie van deze gesprekshulp wordt op maandagochtend 4 november van 10.30-12.00 getest. Deze (eenmalige) test vindt plaats in Utrecht op loopafstand van het centraal station. Reiskosten worden vergoed.

ls dit te zwaar of te ver voor je? Dan kan de uitvoerend onderzoeker ook bij je thuis langskomen om de gesprekshulp samen te testen.

De test bestaat uit het doorlopen van de gesprekshulp terwijl je hardop zegt wat in je opkomt als je deze gesprekshulpt gebruikt. Dit duurt ongeveer een uur.

Heb je interesse om deel te nemen? Meer informatie of aanmelden kan via Nora Lize:

email: n.lize@iknl.nl

telefoonnummer: 088 234 62 57

mobiel: 06 17 80 60 51Deel via

Lees verder...

  1. 24 oktober 2019 3e editie nieuwsbrief verstuurd!
    Lees verder
  2. 24 oktober 2019 Vroege opsporing longkanker
    Lees verder
  3. 22 oktober 2019 Een ziekenhuis kiezen bij longkanker: wat vind jij belangrijk?
    Lees verder