Ben je succesvol behandeld voor kanker, maar maak je je zorgen over een mogelijke terugkeer van de ziekte? En zou je het prettig vinden om bij het omgaan met deze zorgen begeleiding te krijgen? Dan is meedoen aan het onderzoek van het Helen Dowling Instituut (HDI) misschien iets voor jou.


Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt online begeleiding om te helpen met deze zorgen om te leren gaan en er minder last van te ervaren. Een praktijkondersteuner uit de huisartsenpraktijk verzorgt deze online begeleiding.

Wat houdt het in?
Met dit onderzoek wil het HDI in kaart brengen of deze begeleiding werkt en de zorg verder verbeteren. Wie meedoet aan het onderzoek krijgt kosteloos online begeleiding van een hulpverlener. Deze begeleiding bestaat uit drie tot vijf gesprekken via beveiligd beeldbellen. Daarnaast doorloop je een online programma waarin je ervaringen van lotgenoten tegenkomt en tips en oefeningen krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Verder vul je een aantal keer vragenlijsten in over hoe het met je gaat.

Meedoen of meer weten?
Lees meer informatie op de website van het HDI en meld je aan.Deel via

Lees verder...

  1. 22 januari 2021 Uitgezaaide kanker in beeld: de meerwaarde van een vast aanspreekpunt
    Lees verder
  2. 20 januari 2021 Noortje Koolen over het longkankernetwerk regio Zuidoost-Nederland
    Lees verder
  3. 7 januari 2021 Tienduizenden mensen met een longziekte overwegen verhuizing vanwege vieze lucht
    Lees verder