Foto Cor legt uit
Foto de Honingraad

Vrijdag hielden we een bijeenkomst over immuuntherapie bij longkanker met het Amphia ziekenhuis. Ook centrum voor leven met en na kanker (vroeger heette dat een inloophuis) De HoningRaad was erbij.

Longarts Cor van der Leest vertelde over hoe immuuntherapie werkt en bij welke patiënten immuuntherapie gegeven wordt. Ook vertelde hij welke onderzoeken er lopen om nog beter te weten bij wie immuuntherapie goed zal werken en bij wie niet. Veel mensen wilde ook nog iets vragen over hun eigen situatie. Ook in de pauze kwamen er nog mensen met vragen bij dokter Van der Leest.

Klik hier voor de dia's van de presentatie van longarts Cor van der Leest


Foto zaal rode en groene kaarten bijeenkomst immuuntherapie

Oncologieverpleegkundige Maatje liet met filmpjes en een quiz zien welke bijwerkingen je kunt krijgen bij immuuntherapie en wat je er tegen kunt doen. Haar belangrijkste boodschap was, vertel altijd je verpleegkundige of longarts dat je bijwerkingen hebt. Hoe eerder het ziekenhuis iets tegen die bijwerkingen kan doen, des te groter is de kans dat ze niet zo erg worden dat er niets meer tegen te doen is of je moet stoppen met immuuntherapie.

Klik hier voor de dia's van de presentatie van verpleegkundige Maatje Schaffelaars

Wil je meer informatie over immuuntherapie?

Bestel dan gratis het boekje immuuntherapie bij longkanker of kijk deze video.

Wil je ook een keer een informatiebijeenkomst bezoeken? In onze Agenda vind je wanneer de volgende bijeenkomsten zijn.Deel via

Lees verder...

  1. 13 juni 2024 Uitkomsten enquête Doneer je ervaring - waar wil jij jouw zorg voor longkanker ontvangen?
    Lees verder
  2. 12 juni 2024 Ablatie als behandeling bij longkanker
    Lees verder
  3. 7 juni 2024 Heb je longkanker en kreeg/krijg je wijkverpleging? Wij horen graag jouw ervaring.
    Lees verder