Donderdag 20 juni houdt Meander Medisch Centrum samen met Longkanker Nederland een bijeenkomst over 'goede zorg als je niet meer beter wordt'. Dat is voor veel mensen geen gemakkelijk gespreksonderwerp. In een bijzonder mooi programma gaan onderstaande sprekers graag hierover met jou en jouw naasten in gesprek.

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Met zijn boek 'Slotcouplet', zette hij in een klap 'Goede zorg in de laatste levensfase bij longkanker' verder op de kaart. Sander praat ons bij over zijn ervaringen met goede longkankerzorg in de laatste levensfase en gaat graag in op jouw vragen hierover.


Aansluitend vertellen longarts Christi Steendam en oncologieverpleegkundige Maatje Schaffelaars van Amphia ziekenhuis over de waaier 'Palliatieve Zorg'. De waaier is gemaakt met het Netwerk Palliatieve Zorg Breda. Het wijst patiënten en familie en/of naasten de weg naar precies die hulp, die mensen met longkanker in de laatste levensfase nodig hebben. Alle deelnemers krijgen na afloop een gratis exemplaar mee naar huis.


Tot slot vertelt Christa van Schaik (internist oncoloog Meander MC) over het Palliatief Advies Team. Al is het niet altijd gemakkelijk om over de laatste fase van je leven na te denken of om er met anderen over te praten, toch is het vaak erg waardevol. Christa en de overige sprekers van deze middag, weten dat uit ervaring. Zij kunnen jou en jouw naast betrokkenen daardoor ook een stap verder helpen.


Op de informatiemarkt kun je terecht voor advies, praktische steun en verwijzing rond alles wat belangrijk is in de laatste levensfase. Bijvoorbeeld de zorg in een hospice, levenstestament, steun van jouw huisarts en vragen bij euthanasie. Kortom: een themamiddag vol verhalen en handvatten. Misschien geen gemakkelijk thema, maar wel waardevol. We zien dan ook uit naar jouw komst.

Lees de flyer voor meer informatie.


Wanneer en waar?

Donderdag 20 juni 2019

13.00 - 16 uur

Meander Medisch Centrum

Maatweg 3 Amersfoort


Aanmelden

Meld je aan via info@longkankernederland.nl o.v.v. ‘Goede zorg 20 juni’. Geef door met hoeveel mensen je komt.

De bijeenkomst is alleen bedoeld voor patiënten met longkanker en hun familie, niet voor zorgverleners of andere geïnteresseerden.Deel via

Lees verder...

  1. 23 mei 2019 Meer aandacht voor emotionele gevolgen van uitgezaaide kanker met de CALM methode
    Lees verder
  2. 22 mei 2019 Informatiemiddag over immuuntherapie op vrijdag 14 juni
    Lees verder
  3. 21 mei 2019 Je hebt kanker (gehad): hoe ervaar je de hulp van je huisarts en verpleegkundige?
    Lees verder