Vandaag, 28 juni, openen NFK en Longkanker Nederland de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling “Contact met andere mensen die geraakt zijn door kanker, wat is jouw ervaring?”. Met deze vragenlijst willen we achterhalen wat de meerwaarde is van lotgenotencontact en het aanbod van dit contact nog beter afstemmen op de behoefte van kankerpatiënten en hun familie of naasten.

Wat is lotgenotencontact?

Contact met mensen die in ongeveer dezelfde situatie zitten als jij noem je lotgenotencontact. Dit kan contact zijn om ervaringen met elkaar te delen tussen patiënten met longkanker of tussen familie of naasten van mensen met longkanker.

Heb of had jij behoefte aan lotgenotencontact? Zo ja, waar heb je lotgenotencontact gevonden? Waar bestond het contact uit? En hoe heb je het lotgenotencontact ervaren? Deze en andere vragen komen terug in deze nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling. Ook als je geen behoefte hebt (gehad) aan lotgenotencontact kun je de vragenlijst invullen.

Doe mee en vul de vragenlijst in

We horen graag jouw ervaring. Wil je die via deze vragenlijst met ons delen? Wij vragen niet naar je naam, dus wij weten niet welke antwoorden van jou zijn. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

De vragenlijst staat open tot 6 september 2022. De resultaten worden op 25 oktober gedeeld op onze website.

Alvast bedankt voor het delen van jouw ervaring!

Waarom deze vragenlijst?

Door de ervaringen over lotgenotencontact te verzamelen, weten wij beter wat de meerwaarde is van dit contact. We gebruiken de resultaten van de vragenlijst om het aanbod aan lotgenotencontact nog beter af te stemmen op jouw behoefte. Ook kunnen we waar nodig meer aandacht vragen voor het belang van lotgenotencontact.

Deze peiling is een initiatief van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen NFK.  Longkanker Nederland is een van deze organisaties.

DJE Lotgenotencontact Visual

Deel via

Lees verder...

  1. 27 juni 2022 Praatkaarten winnen ABC Trofee
    Lees verder
  2. 22 juni 2022 Presentaties bijeenkomst longkanker met een bijzondere mutatie beschikbaar
    Lees verder
  3. 16 juni 2022 Symposium waardegedreven zorg bij longkanker - voor verpleegkundig specialisten en oncologie verpleegkundigen
    Lees verder