12 mei is de Dag van de Verpleging. Het is de geboortedag van Florence Nightingale, een Britse oorlogsverpleegster die het boegbeeld is voor de verpleegkundige van nu. De Dag van de Verpleging herinnert mensen aan het goede werk dat medewerkers in de zorg verrichtten. Deze dag worden deze mensen in het zonnetje gezet. Wij zetten vandaag alle oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in het zonnetje. Zonder hen is er geen goede zorg voor mensen met longkanker of andere vorm van kanker!

In de zorg voor mensen met longkanker is de oncologieverpleegkundige of verpleegkundig specialist betrokken vanaf het eerste moment van diagnose. Meestal begeleiden ze de patiënt tot aan het levenseinde. De oncologieverpleegkundige of verpleegkundig specialist is het vaste gezicht voor een patiënt in het gehele behandeltraject. Dat geeft de patiënt een vertrouwd en veilig gevoel. Ze vangen mensen op na slecht nieuws en beantwoorden alle vragen.

Te weinig oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

Er is een oplopend tekort aan oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Dit raakt het hele behandelteam maar vooral de patiënt. Zonder oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten is er geen goede zorg voor mensen met kanker.

Vandaag op de Dag van de Verpleging willen we alle oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten een welverdiend hart onder de riem steken voor het belangrijke en zware werk dat zij verzetten. We willen ze hiervoor bedanken. En aandacht vragen voor het tekort aan deze behandelaars. Daarom steunt Longkanker Nederland de actie van alle medisch specialisten, die zich hebben verenigd in het initiatief ONCO.NU en aandacht hiervoor vragen.

Wil je laten weten dat het werk van oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten nodig en belangrijk is voor mensen met longkanker? Steun dan ook de actie van ONCO.NU en vraag aandacht voor het tekort aan deze behandelaars!

Dag van de Verpleging 2022


Deel via

Lees verder...

  1. 4 mei 2022 Eva Kroot is genomineerd voor The Best Social Awards 2022
    Lees verder
  2. 2 mei 2022 Live bijeenkomsten voor mensen met longkanker met een mutatie
    Lees verder
  3. 29 april 2022 Moederdagcadeau kopen? Koop het online via SponsorKliks en steun gratis Longkanker Nederland
    Lees verder