Diana Bakker is lid geworden van het Patiëntenpanel van Longkanker Nederland. Zij stelt zich graag voor.

Diana Bakker panel website

Mijn naam is Diana Bakker en ik ben 52 jaar oud. Mijn leven was een leuke wissel tussen werken en plezier maken. Ik genoot van vakanties, uitjes en winkelen. Ik had een onbezorgd leven.

Eind 2018 kreeg ik de diagnose niet-kleincellige longkanker met uitzaaiingen in de botten. Ik kwam naar het ziekenhuis voor de uitslag van een hartscan en ging met de diagnose longkanker naar huis. Mijn wereld stond vanaf dat moment op z’n kop. Ik hoorde de diagnose maar kon het nog niet bevatten. Ik zat meteen in de ziekenhuismolen. Ik kreeg PET-scans en een punctie om te bepalen welke soort longkanker ik had. En om te kijken welke behandeling ik het beste kon krijgen. Mijn vooruitzicht was helaas niet zo goed maar inmiddels had ik een knop omgezet. Ik zei tegen mijn familie: “Dit alles gaan we overwinnen.”

Ik kwam bij een geweldige longarts en kreeg immuuntherapie. De eerste kuur was natuurlijk eng maar ik had weinig last van bijwerkingen. Ik had de standaard dingen zoals vermoeidheid en een pijnlijk lijf. Over het algemeen was het goed te doen. Door het fijne contact met de arts en de meiden op de dagbehandeling, heb ik er geen dag tegenop gezien om naar het ziekenhuis te gaan voor de behandelingen. Inmiddels is het 2022 en gaat het nog steeds geweldig met mij. De immuuntherapie is goed aangeslagen en ik voel me (op wat kleine dingen na) prima.

Ik heb de afgelopen jaren best een hoop ingeleverd maar ik ben er nog. Ik ben inmiddels van plan om 100 te worden! Nu ik niet meer werk, heb ik meer tijd om op een positieve manier met longkanker bezig te zijn. Daarom zet ik mijn ervaringen in voor Longkanker Nederland.

We heten Diana van harte welkom in ons Patiëntenpanel. Wij zijn blij dat zij ons panel komt versterken.Deel via

Lees verder...

  1. 5 januari 2022 Welke informatie over longkanker wil je krijgen?
    Lees verder
  2. 3 januari 2022 Yvian Jenniskens haalt € 5.114 op met actie Lopen tegen longkanker
    Lees verder
  3. 23 december 2021 Goede voornemens? Koop een lot in de VriendenLoterij en steun Longkanker Nederland
    Lees verder