Yvian Jenniskens liep 24 oktober 10,55 kilometer om geld in te zamelen voor Longkanker Nederland. Met een eerdere actie haalde ze al geld op voor KWF. De totale opbrengst van beide acties is € 5.114!

De KWF-opbrengst van € 2.548 wordt besteed aan weefselonderzoek bij Maastricht UMC+. Het resterende bedrag (€ 2.566) wordt gebruikt voor een symposium over longkanker, nieuwe onderzoeken en behandelmogelijkheden. Deze bijeenkomst voor patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers wordt georganiseerd door Maastro en Longkanker Nederland.

Reactie Yvian na haar kwart marathon

Yvian: "Tien kilometer wandelen....klinkt simpel en dat was het tot voor kort ook. Maar nu, met mijn tumoren aan boord, waren het 10,55 heel zware, pijnlijke en vermoeiende kilometers.

Maar met in gedachte twee super stoere jonge lotgenoten (Eva en Niels) én met de aanwezigheid van zoveel lieve mensen, is het wandelen van die 1/4 marathon -op een zonovergoten herfstdag- toch gelukt🙏

Nu uitrusten en op naar de volgende behandeling."

Lopen tegen longkanker

Yvian startte 24 oktober 2021 de actie Lopen tegen longkanker. De actie eindigde op 31 december 2021. Tot die datum kon iedereen een route wandelen om meer bekendheid en aandacht te geven aan longkanker.

We zijn trots op Yvian dat ze de kwart marathon heeft uitgelopen! Wat een topprestatie! We bedanken haar voor het organiseren van deze actie, haar tomeloze inzet en het opgehaalde geld. Ook bedanken we iedereen die aan haar actie heeft meegedaan: de fanatieke wandelaars en de sponsors. Van het geld gaan we samen met Maastro een mooi symposium organiseren. Binnenkort geven we meer informatie over dit symposium.

Yvian eindbedrag


Deel via

Lees verder...

  1. 23 december 2021 Goede voornemens? Koop een lot in de VriendenLoterij en steun Longkanker Nederland
    Lees verder
  2. 22 december 2021 Gebruik de digitale keuzehulp voor niet-kleincellige longkanker om samen te beslissen over jouw behandeling
    Lees verder
  3. 21 december 2021 Beperkte bereikbaarheid rondom de feestdagen
    Lees verder