De hele maand oktober staat in het teken van stoppen met roken. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Samen stoppen is makkelijker. Wij wensen iedereen veel succes met stoppen met roken de komende maand!

Stoptober 2022 1600

6 redenen om ook mee te doen

Wij geven je 6 redenen waarom dit het moment is om ook mee te doen.

1. Stoppen met roken verlaagt je risico op hart- en vaatziekten
Stoppen met roken is een belangrijke stap naar een gezond hart. Als je niet meer rookt, neemt je risico op het krijgen van hart- en vaatziekten snel af. Wist je dat de kans op een hartinfarct na 1 jaar niet roken al de helft kleiner is? Na 15 jaar heb je net zoveel risico op hart-en vaatziekten als iemand die nog nooit heeft gerookt.

2. Stoppen met roken is altijd zinvol, ook als je longkanker hebt
Ook als je longkanker hebt en hiervoor wordt behandeld heeft het voordelen als je stopt met roken. Stoppen met roken heeft namelijk effect op jouw behandeling. Je herstelt sneller van een operatie en medicijnen tegen longkanker werken beter als je niet rookt. De kans op uitzaaiingen of terugkeer van longkanker is kleiner, je voelt je beter en je leeft langer met een betere kwaliteit van leven. Ook is de kans kleiner dat je een tweede kanker krijgt.

3. Samen stoppen is makkelijker
Stoppen kan heel lastig zijn. De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en de onderlinge support. Bekende én onbekende Nederlanders helpen elkaar om te stoppen met roken. Hierdoor heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Stoptober maakt het je dus makkelijker om te stoppen. De afgelopen jaren hebben meer dan 400.000 ex-rokers bewezen dat Stoptober werkt.

4. Kans op blijvend succes

Als het je lukt om 28 dagen achter elkaar niet te roken heb je vijf keer meer kans om gestopt te blijven. De helft van de deelnemers aan Stoptober is drie maanden later nog steeds gestopt. Als je dus wilt stoppen met roken is dit het moment!

5. Gratis middelen om je te helpen

Je staat er niet alleen voor. Er zijn tijdens Stoptober diverse gratis hulpmiddelen beschikbaar om je te ondersteunen bij het stoppen met roken. Denk hierbij aan een persoonlijke hulp-app, een online community, Stoptober Magazine en nog veel meer.

6. Veel voordelen bij stoppen met roken

Als je stopt met roken, merk je dat er veel persoonlijke voordelen zijn. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • je voelt je beter en fitter
 • je hoest minder
 • je ruikt en proeft beter
 • je krijgt een frissere adem
 • je conditie verbetert
 • je bespaart geld

Longkanker Nederland
Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland steunt de actie Stoptober. Tabaksverslaving is nog steeds de grootste oorzaak van longkanker. Ook is het risico om 15 andere vormen van kanker te krijgen groter als je tabaksverslaafd bent.

Doe mee!

Wil je stoppen met roken? Twijfel niet langer en doe mee. Als je je aanmeldt, kan je ook kans maken op 1 minuut gratis winkelen bij het Kruidvat, een van de eerste winkels die stopte met de verkoop van sigaretten.

Valt het stoppen je zwaar en heb je behoefte aan iemand die je even moed inpraat? Bel met de Stoplijn. Alle medewerkers zijn betrokken bij Stoptober en staan klaar om je helpen om de moeilijkste momenten door te komen. Bellen is gratis.

De Stoplijn is op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar via 0800-1995.Deel via

Lees verder...

 1. 28 september 2023 Video over omgaan met onzekerheid door kanker
  Lees verder
 2. 26 september 2023 30 oktober Informatiebijeenkomst Longkanker wat nu? in Tilburg
  Lees verder
 3. 20 september 2023 82 jarige vader van John Franke fietst 1.000 kilometer om zo het verlies van zijn zoon een plek te geven
  Lees verder