Elk jaar krijgen 14.000 mensen in Nederland te horen dat ze longkanker hebben. En elk jaar overlijden meer dan 10.000 mensen aan deze nare ziekte. Hiermee is longkanker de kanker met de hoogste sterfte in Nederland. Toch is er hoop! Nieuwe behandelingen zoals immuuntherapie, doelgerichte therapie en protonentherapie zorgen ervoor dat steeds meer mensen met longkanker langer leven met een betere kwaliteit. Maastro en patiëntenorganisatie Longkanker Nederland zetten zich samen in om meer bekendheid te geven aan deze nieuwe therapieën. Samen met patiënten(vertegenwoordigers) kijken we op welke manier we meer mensen met longkanker kunnen bereiken. Een voorbeeld hiervan is de actie van Yvian Jenniskens die met haar actie geld ophaalt voor een symposium over longkanker. We steunen dit mooie initiatief.

Lopen tegen longkanker

Yvian Jenniskens is 49 jaar en heeft sinds december 2020 longkanker. Ze gaat lopen tegen longkanker. "Het rennen van de kwart marathon in Rotterdam kan ik lichamelijk helaas nu niet en daarom ga ik 24 oktober 2021 de 10,55km wandelend afleggen in Veldhoven. Met mijn actie wil ik zoveel mogelijk mensen met longkanker bereiken. Steun mij en/of loop de 24e mee. Er is ook een 5km route! Jouw steun komt goed terecht. Van de opbrengst houden we een symposium over longkanker, nieuwe onderzoeken en behandelmogelijkheden voor patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers.”

Loop jij ook mee tegen longkanker?

Yvian start 24 oktober 2021 de actie Lopen tegen longkanker. Ze daagt iedereen uit om voor 31 december 2021 een route te wandelen om zo samen meer bekendheid en aandacht te geven aan longkanker.

Dit is precies de bedoeling van de Longkankermaand die 1 november 2021 weer van start gaat. De hele maand november vraagt Longkanker Nederland aandacht voor longkanker en alles wat ermee te maken heeft. Ook gaan we in november weer online ‘de straat op’ om te collecteren voor onze organisatie, zodat we meer mensen met longkanker kunnen helpen. Die hulp bestaat uit het geven van informatie en advies, beantwoorden van vragen, zorgen voor lotgenotencontact en versterken van wetenschappelijk onderzoek naar longkanker. Yvians actie is de start daarvan. Wil jij ook meelopen tegen longkanker? Of wil je Yvian steunen met een donatie? Scan de QR-code en bepaal je eigen bedrag.

Over Maastro

Maastro is een Topspecialistisch bestralingsinstituut dat bestraling, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs combineert om de beste behandeling aan iedere patiënt te geven. Maastro is een van de drie centra in Nederland met protonentherapie. Kijk voor meer informatie op www.maastro.nl

Actie Yvian website

Deel via

Lees verder...

  1. 7 oktober 2021 Groningse stichting initieert Europees patiënt-gedreven onderzoek naar longkanker
    Lees verder
  2. 6 oktober 2021 Wil je Longkanker Nederland helpen?
    Lees verder
  3. 5 oktober 2021 Doneer Je Ervaring "Financiële gevolgen van kanker: wat is jouw ervaring?"
    Lees verder