Als je leven ineens op zijn kop staat door een schokkend bericht van de arts na een slechte uitslag komt er van alles op je af. Je wordt overspoeld door emoties. Tegelijkertijd moet je je storten op medische vraagstukken en allerlei andere zaken. Toen Carolien Hovenier in 2018 hoorde dat zij dat ze eierstokkanker, fase IV, had, heeft ze veel dingen uitgezocht. Daar was ze dagen mee bezig. Van haar aantekeningen maakte ze een gids voor iedereen die met kanker te maken heeft. Dankzij Carolien kun je in een paar uur alle informatie lezen waar zij zich dagenlang doorheen worstelde.

Hoe vraag je een second opinion aan? Hoe lees je een medisch dossier? Wat betekenen al die woorden en onderzoeken? Waar kunt je terecht voor steun? Wat betekent kanker voor je werk, verzekeringen? Dit en nog veel meer legt deze gids je helder uit. Met steun van deze gids kun je allerlei zaken goed regelen, zodat je daar minder stress van hebt en je geen spijt krijgt van je beslissingen. Want dubbel verdriet is niet nodig. Dit compacte boek helpt je met heldere tips en informatie om wat grip op de situatie te krijgen en om samen met de arts te beslissen over je beste behandeling. Ook voor familie en vrienden is de gids een leidraad.

‘Compact, praktisch en verhelderend. Geeft houvast.’ - Dr. Annelie Vulink, internist-oncoloog

Online talkshow over Dubbel verdriet is niet nodig

Op 7 mei aanstaande om 18:00 uur organiseert journalist Bas Mesters een online talkshow over dit boek. Mesters gaat in gesprek met Carolien Hovenier, maar ook met psychiater en uitgever Bram Bakker over hoe je mentaal gezond blijft als je kanker hebt. Internist-oncoloog dr. Annelie Vulink gaat in op de samenwerking tussen arts en patiënt.

Aanmelden voor de online talkshow kan via de website van de Tussenruimte, sociaal lab en podium voor onafhankelijk debat en dialoog: Aanmelden online talkshow

Goed doel

De opbrengst van dit boek gaat naar stichting Olijf, netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker.Deel via

Lees verder...

  1. 1 mei 2020 Persoonlijke verhalen: Peter Lems kreeg in november 2018 de diagnose longkanker
    Lees verder
  2. 1 mei 2020 Resultaten onderzoek: Gevolgen van de coronacrisis voor kankerpatiënten, wat is jouw ervaring?
    Lees verder
  3. 30 april 2020 Wat betekent het coronavirus voor je kankerbehandeling?
    Lees verder