Als je longkanker hebt, kun je in principe zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Hoe heb je deze keuze gemaakt? En wat vind je hierbij belangrijk? NFK start samen met Longkanker Nederland, een onderzoek naar de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten bij de keuze voor een ziekenhuis.

Wat waren je redenen om naar je ziekenhuis te gaan? Hoe ervaarde je de reistijd? Misschien ben je in meerdere ziekenhuizen behandeld, wat vond je daarvan? En zou je, achteraf gezien, een andere keuze gemaakt hebben?

Laat het ons weten, en doneer je ervaring anoniem door in ongeveer 5-10 minuten deze vragenlijst in te vullen >>

Wat doen we met de uitkomsten?
We willen dat kankerpatiënten de best mogelijke zorg krijgen. Soms betekent dit dat er dingen moeten veranderen. Als patiëntenorganisaties willen we daar een bijdrage aan leveren. De uitkomsten van deze vragenlijst vergroten onze kennis en helpen ons om de belangen van patiënten beter te behartigen.

We plaatsen de uitkomsten van het onderzoek op 10 december a.s. op onze website en NFK deelt ze met de media en politiek. Daarnaast brengen we ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte, zodat zij kunnen leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.

Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar kankerpatiëntenorganisaties.Deel via

Lees verder...

  1. 18 oktober 2019 Acht vragen over stoppen met roken aan longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker
    Lees verder
  2. 15 oktober 2019 Bekijk de nieuwe aflevering van Lotz Leeft!
    Lees verder
  3. 4 oktober 2019 Impressie bijeenkomst Bijzondere mutaties bij longkanker
    Lees verder