Meer dan de helft van de patiënten met kanker maakt gebruik van een vorm van complementaire zorg. Complementaire zorg is aanvullende zorg die naast de reguliere behandeling in het ziekenhuis gebruikt wordt, zoals massage, acupunctuur of vitaminesupplementen.

Het onderwerp complementaire zorg wordt vaak niet besproken tussen zorgverleners en patiënten met kanker. Het doel van het COMMON onderzoek is om complementaire zorg beter bespreekbaar te maken in de oncologie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nivel en is gesubsidieerd door KWF Kankerbestrijding.

Meedoen aan het onderzoek

De onderzoekers zijn benieuwd naar jouw behoeften en ervaringen met het bespreken van complementaire zorg. Daarom zoeken zij patiënten die over dit onderwerp geïnterviewd willen worden. Ben je een Nederlandssprekende patiënt, minimaal 18 jaar oud en momenteel of in de afgelopen 6 maanden in actieve behandeling zijn voor kanker? En wil je deelnemen aan het onderzoek? Neem dan contact op met Marit Mentink via m.mentink@nivel.nl of via 06 82 54 82 86.

Het interview duurt maximaal 45 minuten en vindt plaats via Zoom of bij jou thuis. De interviews vinden plaats in januari 2022.Deel via

Lees verder...

  1. 16 december 2021 Gesprekskaart en Gesprekswijzer voor mensen met ongeneeslijke kanker
    Lees verder
  2. 15 december 2021 Bekijk de presentaties van de online bijeenkomst over mutaties in december
    Lees verder
  3. 14 december 2021 Uitkomsten Doneer je ervaring: Driekwart kankerpatiënten ervaart nadelige financiële gevolgen
    Lees verder