Vorig jaar lieten Vincent (65), Maaike (38) en Sanne (36) zich voor het eerst sponsoren voor de Nijmeegse 4daagse. Het was niet de eerste keer dat ze met deze wandeltocht meededen. “We zeiden altijd wel tegen elkaar: Wij zouden ook moeten lopen voor een goed doel en daar geld voor ophalen, maar daar kwam het steeds niet van”.

4daagse Vincent 1

Vincent, manager van een laboratorium in het UMC Utrecht heeft al vanaf 1985 een passie voor wandelen. “Vanaf 1985 trok hij 30 jaar lang de bergen in met een groep vrienden.” Ook zijn dochters wandelen graag en hebben alle twee passie voor gezondheid. Maaike geeft sporttraining en Sanne heeft, naast haar werk in de ouderenzorg, sinds vorig jaar een eigen massagepraktijk. Vincent en Maaike lopen al sinds 2003 mee met de Nijmegse-4Daagse, Sanne liep vorig jaar voor de 2e keer mee.

De Nijmeegse 4daagse is een enorme uitdaging. Vier dagen lang 40 kilometer lopen vraagt écht iets van je. Ook het voorbereiden is niet iets wat je zomaar tussendoor doet. “Voordat de 4Daagse begint, plannen we sowieso altijd een weekend in waarin we twee dagen achter elkaar lopen. Dan voel je hoe het is om te lopen met benen die moe zijn.”

Drempel over om je te laten sponsoren

Tijdens de 4Daagse zagen ze steeds vaker wandelaars die een goed doel willen sponsoren en daar geld voor willen ophalen. Dat wilden Vincent en zijn dochters ook wel, maar ze merkten dat ze dit toch niet deden. “Je moet een drempel over om te lopen voor een goed doel, want je weet ook niet zo goed hoe dat moet.” Toen Vincent vorig jaar een oproep op LinkedIn zag van Longkanker Nederland is hij de drempel over gestapt. En met succes! Samen met zijn dochters haalde hij een mooi bedrag op en het voelde goed om Longkanker Nederland hiermee te kunnen ondersteunen.

In de nabije kring van Vincent en zijn dochters komt geen longkanker voor. Door Vincents werk werd hij geraakt door het werk dat Longkanker Nederland doet. “Ik zie op jullie website dat jullie je inzetten voor onderzoek. Niet alleen naar hoe je longkanker kunt voorkomen, maar ook hoe mensen met longkanker kunnen worden genezen of ondersteund worden zodat ze een zo goed mogelijk leven kunnen leiden.” Maaike voegt hieraan toe: “ik werk in de sportbranche en voor mij is het heel normaal om te kunnen sporten en me in te spannen. Dit is voor mensen met Longkanker niet vanzelfsprekend en daarom vind ik het mooi om Longkanker Nederland te steunen.”

Doe je mee?

Vincent en Maaike lopen dit jaar opnieuw voor Longkanker Nederland de Nijmeegse 4Daagse, Sanne gaat aan de slag als masseur en staat langs de kant van de weg om mensen te helpen met stramme spieren. Je kunt Vincent en Maaike sponsoren via deze link en zo ook mensen steunen die geraakt zijn door longkanker.

Via deze link kun je ook je eigen team inschrijven.

 • Wij betalen jou je inschrijfgeld terug als je meer dan €500,- voor ons ophaalt.
 • Je krijgt vier ademende wandelshirts zodat je elke dag lekker fris aan de start staat.
 • Je krijgt een vermelding op onze website.
 • En natuurlijk zullen de gladiolen bij de intocht niet ontbreken!

Jouw steun zou geweldig zijn. Hiermee kunnen we anderen helpen. Help je mee?

E-mail: Info@longkankernederland.nl
Telefoon: 06 11 85 63 82 (algemeen nummer Longkanker Nederland)
Vraag naar: Christel van BatenburgDeel via

Lees verder...

 1. 2 mei 2023 Chantal schrijft in een blog over het leven met haar man Jorrit nu hij longkanker heeft
  Lees verder
 2. 1 mei 2023 Een minder bekend mogelijk symptoom van longkanker 'trommelstokvingers' en 'horlogeglasnagels'
  Lees verder
 3. 27 april 2023 Zet vast in je agenda en meld je aan: 8 juni bijeenkomst mutaties in Utrecht
  Lees verder