GOIRLE - Ireen Wüst won zondag voor de vierde keer in haar loopbaan de wereldtitel op de 1500 meter. Voor de schaatsster uit Goirle had deze echter veel meer lading dan de vorige titels, vijf weken na het overlijden van 'buuffie' Paulien van Deutekom. Met een groep schaatsvriendinnen gaat ze nu geld inzamelen voor onderzoek naar longkanker.

Onder de naam Team Nuyt gaat de groep schaatskleding veilen om geld in te zamelen voor longkankeronderzoek. De groep (oud-)schaatsters doet dit er nagedachtenis van Van Deutekom. Naast Wüst maken onder anderen Andrea Nuyt, Wieteke Cramer en Letitia de Jong onderdeel uit van Team Nuyt. Afgelopen weekend was de groep in Inzell bij de WK afstanden.


"De liefste en leukste meiden zijn in Inzell", schreef Wüst op haar Instragram. Daarbij deed ze een oproep om Team Nuyt te volgen op Facebook of Instagram. "We gaan geld inzamelen voor longkankeronderzoek ter nagedachtenis aan Paulien van Deutekom (Buuffie)." Wanneer de veilig begint is nog niet bekend.


"Dit is een mooi initiatief van Ireen Wüst! We werken hier graag aan mee", zegt Lidia Barberio van Longkanker Nederland.


Lees het hele artikel op de website van Omroep Brabant


Bron: Omroep Brabant
Deel via

Lees verder...

  1. 11 februari 2019 Anne Marie van Veen: ‘Dag klas, ik ben heel erg ziek door roken’
    Lees verder
  2. 8 februari 2019 Anton heeft longkanker. Hoe gaat hij hiermee om?
    Lees verder
  3. 7 februari 2019 Live-uitzending longkanker: vooral sigaretten houden onze kijkers bezig!
    Lees verder