Heb je last van chronische pijnlijke neuropathie na chemotherapie? Heb je daardoor dagelijks pijn in voeten, benen en/of handen, zoals een brandend/prikkend gevoel, pijnlijke tintelingen, kramp of elektrische schokken? Beperkt jou dat bij jouw dagelijkse bezigheden? Geef je dan op voor het wetenschappelijk onderzoek naar een online zelfhulptraining.

Een nieuw door KWF gefinancierd onderzoek bij Tilburg University is van start gegaan. Tilburg University zoekt mannen en vrouwen voor een wetenschappelijk onderzoek naar een online zelfhulptraining. Deze training is voor mensen met chronische pijnlijke neuropathie na chemotherapie. In deze studie wordt onderzocht in hoeverre de therapie jou leert om te gaan met de pijn, waardoor de pijn jou minder zal belemmeren in jouw dagelijkse leven.

Doel van het onderzoek

Tilburg University wil onderzoeken of het verleggen van de aandacht naar een waardevol leven, leidt tot minder last van de pijn in het dagelijks leven. Het onderzoek is er dus niet direct op gericht de pijn zelf weg te nemen. Vaak kan dat niet (meer). Wel kan de intensiteit van de pijn afnemen door te leren meer aandacht te hebben voor een waardevol leven met pijn.

In deze video vertelt de onderzoeker in 1 minuut meer over het onderzoek. Bekijk de video:

Wervingsflyer afbeelding QLIPP CIPN

Deel via

Lees verder...

  1. 7 maart 2022 Video: Yasmin over ondersteuning en hulp van Longkanker Nederland
    Lees verder
  2. 7 maart 2022 Week van de Zeldzame Kankers: aandacht voor expertzorg
    Lees verder
  3. 25 februari 2022 Weefselonderzoek en testen op mutaties belangrijk bij diagnose en behandeling van longkanker
    Lees verder