Janine Abbring ontvangt op zondag 25 augustus longarts Wanda de Kanter (Den Haag 1959) in VPRO Zomergasten. Wanda de Kanter is de vijfde Zomergast van 2019. Kijk naar het programma op zondag 25 augustus om 20.15 uur op NPO 2.

De Kanter is sinds 2013 verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek oncologisch ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar werk als longarts strijdt De Kanter met collega Pauline Dekker tegen de tabaksindustrie en voor een rookvrije jeugd. Die strijd wordt hard gevoerd, want 'met brave voorlichting kun je doorgaan tot je een ons weegt,' aldus De Kanter in de Volkskrant. Afgelopen voorjaar werden de twee uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat zij te activistisch en confronterend zouden zijn.

Wanda de Kanter: 'Mijn Zomergastenavond is geslaagd als mensen zien dat het leven meer is dan hun eigen leven. Dat je werkelijk gaat nadenken: zorgen wij wel goed genoeg voor onze opgroeiende kinderen op dit moment, voor mensen die een minderheid zijn, mensen met dementie, mensen met kanker. Nederland heeft fantastische zorg, maar ik vind dat we elkaar soms erg in de steek laten. Ik zou het mooi vinden als ik door die drie uur kan laten zien dat je niet jezelf als maat moet nemen en hoe we beter voor elkaar kunnen zorgen.'

Wanda is al jaren lid van de Specialistenadviesraad (SAR) van Longkanker Nederland. Ook beantwoordt ze vragen die via de rubriek 'vraag het de arts' door patiënten met longkanker worden gesteld. We zijn trots dat Wanda in Zomergasten met Janine Abbring kan praten over wat ze belangrijk vindt.

Lees het hele artikel op de website van de VPRO ->>

Bron: VPRO Foto: Anouk van KalmthoutDeel via

Lees verder...

  1. 20 augustus 2019 Twee nieuwe kankermedicijnen opgenomen in basispakket, waarvan een voor longkanker
    Lees verder
  2. 19 augustus 2019 Afsluiten overlijdensrisicoverzekering bij (risico op) kanker: wel of niet gelukt?
    Lees verder
  3. 9 augustus 2019 Kom naar de themamiddag over thymomen op vrijdag 29 november
    Lees verder