Een thymoom is een zeldzame tumor in de borstkas, die is ontstaan vanuit de thymus (zwezerik). Een thymoom groeit langzaam en zaait bijna nooit uit. Bij forse groei kan het thymoom na jaren wel ingroeien in andere belangrijke organen of bloedvaten. In 2017 kregen in Nederland 86* mensen te horen dat zij een thymoom hebben. Er is nog geen patiëntenorganisatie voor mensen met thymomen. Daarom komt Longkanker Nederland voor hen in actie.

In Nederland zijn twee expertisecentra voor mensen met thymomen: het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) en het Erasmus MC in Rotterdam. In deze centra is veel ervaring met de robot-operatie voor het verwijderen van de zwezerik/thymoom. Longkanker Nederland zet zich samen met de artsen van deze centra in voor mensen met deze zeldzame ziekte.

Wat wij doen:

Vliegend van start

In juli liepen 9 mensen de Vierdaagse van Nijmegen om geld op te halen voor onze organisatie. In totaal is er €4.839,92 opgehaald! Dit bedrag gebruiken we dit najaar om bovenstaande activiteiten voor mensen met thymomen te realiseren. We zijn de lopers erg dankbaar hiervoor!

Als patiëntenorganisatie zijn we afhankelijk van subsidies en giften om ons werk en activiteiten voor mensen met longkanker te kunnen doen. Wil je ons goede werk steunen zodat we meer kunnen betekenen voor patiënten met longkanker? Word dan Vriend van Longkanker Nederland.


----------------------------------------------------------------

* Bron NKR registratie cijfers 2017Deel via

Lees verder...

  1. 2 augustus 2019 Minder vaak longkanker bij vrouwen jonger dan 60
    Lees verder
  2. 1 augustus 2019 Wereld Longkankerdag: Kijk jij verder dan de ziek(t)e?
    Lees verder
  3. 25 juli 2019 Kankerspecialist nu hij zelf wordt behandeld: ‘Artsen begrijpen er geen snars van’
    Lees verder